Silje Solberg vant søsterduellen, jublet for seier i EHF-cupen

Silje Solberg og hennes ungarske klubb Siofok slo danske Esbjerg med tvillingsøster Sanna på laget i EHF-finalen lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Silje Solberg og hennes ungarske klubb Siofok slo danske Esbjerg med tvillingsøster Sanna på laget i EHF-finalen lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Silje Solberg var god i Siofok-målet og bidro sterkt til 26-21-seieren over tvillingsøster Sanna og danske Esbjerg i finalen i EHF-cupen i håndball lørdag.

11.05.19 22:19

Med lørdagens seier vant ungarske Siofok, som ledes av tidligere Larvik-trener Tor Odvar Moen, 47-42 sammenlagt over to kamper.

Det første oppgjøret i Danmark endte 21-21.

En rekke norske aktører var involvert i kampen om EHF-cuptrofeet. For søstrene Silje og Sanna Solberg var finalekampene første gang de spilte mot hverandre i en etter hvert lang håndballkarriere.

Etter to kamper hadde Silje størst grunn til å smile.

På hjemmebane i Ungarn var det nemlig til slutt liten tvil om hvor seieren ville ende. Esbjerg hang riktignok brukbart med før pause, men likevel ledet Siofok 14-10 foran annen omgang.

Der fortsatte mannskapet til Tor Odvar Moen å dominere, og ledet på et tidspunkt hele 22-14. Da var slaget i realiteten tapt for Esbjerg med norske Kristine Breisøl, Marit Malm Frafjord, Rikke Marie Granlund, Vilde Mortensen Ingstad, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg i troppen.

Det hjalp ikke at målvakt Granlund reddet flere straffekast og gjorde en god kamp. I motsatt ende av banen ble sjanse etter sjanse brent.

Esbjerg pyntet riktignok en del på resultatet mot slutten, blant annet i form av tre scoringer signert Marit Røsberg Jacobsen, men kom aldri så nær at det på ny ble spenning om seieren.

Jacobsen ble Esbjergs toppscorer med seks mål. Sanna Solberg ble stående med to.

Dermed tapte Esbjerg en EHF-cupfinale for andre gang på fem år. Sist ble det nederlag for russiske Lada Togliatti.

Neste opgave for "norske" Esbjerg er nå de danske cupfinalene mot Herning-Ikast. Det første oppgjøret spilles lørdag 18. mai.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.