Det er en kjent sak at det foregår mange sykkeloverganger i løpet av Tour de France, mange benytter også muligheten til å forlenge sine kontrakter underveis i verdens største sykkelritt. Offisielt kan ingen overganger bekreftes før første september, men det er mange som ikke bryr seg om det.

Nå er spekulasjonene i gang. procycling.no har alt omtalt noen rykter. Her kommer et knippe til, sakset fra nederlandske sportdome.nl.

Les også: Alt du trenger til NM på sykkel

Masseflukt fra Liquigas
Liquigas har offisielt forlenget kontraktene de har hatt med Vicenzo Nibali og Ivan Basso. Det sender ut signaler til de andre rytterne på laget om at de skal satses på. Kanskje er det derfor superspurter Deniele Bennati er i snakk med andre lag? På toppen av dette er også lagets to andre spurtere, Fabio Sabatini og Francesco Chicchi på vei mot nye utfordringer.

Sabatini jaktes av både Team Sky og Katusja, det gjelder også for superhjelper Alessandro Vanotti. Chicchi jaktes utelukkende av Katusja, som er ute etter å skaffe en erstatter for Robbie McEwen, som er på hell.

Klassikersterkere Manuel Quinziato og Alexandr Kuschynski er også på vei bort. Hvitrussiske Kucshynski, som ble nummer to bak Edvald Boasson Hagen i Gent-Wevelgem i 2009, er rapportert å være på vei til Astana.

Det største slaget for baugen er uttvilsomt ryktene rundt tsjekkiske stortalentet Roman Kreuziger. 24-åringen skal etter sigende være på vei til Astana.

Rytterflukten skaper et vakuum i Liquigas, men det gir også rom for noen store signeringer. For å dekke opp behovet etter tapet av tre spurtere, er de etter sigende interessert i å signere hvitrussiske Yauheni Hutarovich. Den regjerende hvitrussiske mester har hatt en meget god progresjon i sin korte karriere, og har også vist lovende tegn på brostein.

Les også: Bystrøm kjørte solo inn til NM-gull

Astana forsterker
Skal vi tro sportdome er Astana i vei med å snekre sammen et slagkraftig lag rundt Alberto Contador, som ventes å signere en ny kontrakt på tre år. I tillegg til Kreuziger og Kuschynski, er sistnevntes landsmann Branislav Samoilau.

Mange har ventet at Contador ville gå til et spansk lag etter sesongen, men med tanke på at Caisse d’Epargne ikke har sikret seg noen ny sponsor i skrivende stund, er det høyst usikkert hvordan ting vil se ut i Spania neste år. Dette på tross av at det verserer rykter om at formel-1 kjører Fernando Alonso vil starte et sykkellag i samarbeid med den spanske banken Santander.

Ganske overraskende sies det også at RadioShack-rytter Chris Horner er på vei tilbake til Astana. Det er ganske kontroversielt fordi det kan bety slutten på vennskapet med Lance Armstrong. Den sjudoble Tour de France-vinner er kjent for å være tøff mot ryttere som forlater laget hans, spesielt om det de går til et rivaliserende lag.

Les også: Criteriumsmester Hegreberg

Mot skyene
Team Sky har et solid klassikerlag i Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen, Matt Hayman og ikke minst Juan Antonio Flecha, men det gjelder kun på brostein. Nå er det britiske flaggskipet i ferd med å sikre seg sterke kort også i de kuperte klassikerne på asfalt.

Rapportene tilsier at de er interessert i ISDs Giovanni Visconti, Katusjas Joaquin Rodriguez og Lampres Damiano Cunego. Det er med andre ord ikke hvem som helst.

Greipel til Omega Pharma
Cyclingnews.com melder at Andre Greipel på vei til å forlate HTC-Columbia til fordel for belgiske Omega Pharma, dersom man skal tro belgiske medier. Det belgiske laget har rom i budsjettet til å signere den tyske seiersmaskinen, etter at de mistet Cadel Evans i fjor.

Greipel er ventet å ta med seg Marcel Sieberg, i tillegg til at Robert Wagener er på vei fra Skil-Shimano. Frederik Wilmanns lagkamerat har hatt et lite gjennombrudd i år, og har vunnet fire ritt så langt i sesongen.

Greipel er i en litt kjedelig situasjon i hans nåværende lag, all den tid han da er på samme lag som Mark Cavendish. Det har tidligere blitt klart at de to ikke kjører på samme lag neste år.

Det er selvsagt viktig å understreke at dette ikke er offisielle overganger, men ofte viser slike rykter å ha en viss rot i virkeligheten.

Bli derfor ikke overrasket om en eller flere av disse overgangene slår til!

Les også: Kirchen forblir i koma

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!