Silvestre stjal Rios show

Rio Ferdinand gjorde comeback mot Liverpool, men hans stopperkollega stjal overskriftene. På John Arne Riises bekostning.

21.09.04 09:39

MAN UTD - LIVERPOOL 2-1: Det var kampen United «måtte» vinne. Arsenal har åpnet sesongen med 16 poeng på seks kamper - og United ville vært ti poeng bak med tap for Liverpool.

Mikael Silvestre sørget for at så ikke skjedde. Og forsvarskollega Rio Ferdinand var strålende fornøyd med sitt etterlengtede comeback.

- Fansen var fantastisk. Helt fra jeg kom ut til oppvarmingen og til siste minutt. Det var deilig å gå ut og spille fotball. Åtte måneder er en lang tid, sa Ferdinand etter kampen.

Sir Alex Ferguson var også strålende fornøyd med sitt stopperess etter comebacket.

- Rio var fantastisk. Han har en selvsikkerhet og holdning som smitter hele laget, strålte manageren.

Skade på Gerrard
To ganger stanget Silvestre ballen i mål etter corner fra høyre. Den andre corneren var riktignok en feilaktig dommeravgjørelse - men det er ingen unnskyldning for Liverpools manglende markering av United kanskje beste hodespiller. Riise tapte hodeduellen da Silvestre scoret vinnermålet.

Det var for øvrig ikke det eneste området Liverpool slet på. I første omgang ble de rett og slett rundspilt. Og det visket ut minnene om den imponerende forestillingen mot Monaco i Champions League.

Som om det ikke var trist nok å bli rundspilt på Old Trafford, ble også kaptein Steven Gerrard byttet ut på grunn av skade i første omgang. Inn kom Dietmar Hamann. En god spiller, men ikke akkurat han du trenger når du må score mål.

Selvmål av O’Shea
Likevel ble bortelaget bedre etter hvilen. Ni minutter ut i andre omgang fikk Liverpool også en utligning. Uniteds John O’Shea var sist på ballen da Jamie Carragher headet et innlegg ned foran Uniteds mål. 1-1.

Det tok imidlertid ikke mer enn 12 minutter før Silvestre scoret sitt andre for kvelden. Rafa Benitez svarte umiddelbart med å sette inn Milan Baros for Djibril Cisse, som var totalt anonym i mandagens storkamp.

Baros satte United-forsvaret under litt mer press, men skapte likevel ingen store sjanser. Og manager Benitez hadde ingen andre offensive ess å spille ut. Den tynne stallen til Liverpool kommer til syne når Vladimir Smicer og Antonio Núñez er skadd.

Derfor ble det som det ble: Liverpools andre tap på fem kamper. Og Uniteds andre seier på seks kamper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.