Gå til sidens hovedinnhold

- Simen kan vinne

Morten Aa Djupvik og Frode Estil tror det kan gå mot en skikkelig oddsbombe i Tour de Ski.

Les også: - Ikke artig å se OL på TV

Du skal være mer en middels skiinteressert for å vite mye om Simen Østensen. Snart vet du kanskje mye, mye mer.

Nettavisen presenterte Østensen i desember. Les intervjuet her.

Etter to etapper leder 22-åringen Tour de Ski sammenlagt. Og ikke nok med det: Fra velkvalifisert hold spås det at Team ManPower-løperen som aldri hadde fullført et verdenscuprenn før Tour de Ski, kan vinne hele greia.

- Ingen store svakheter
- Jeg tror han er god nok til å kjempe om seieren. Han kan vinne sammenlagt, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Nå skal vi være forsiktige med å legge for mye press på ham, men jeg tror faktisk han kan vinne til slutt. Han har ingen store svakheter som skiløper, slik jeg ser det, sier Frode Estil.

Sportssjef Åge Skinstad vil også være med på hyllesten:

- Jeg slutter aldri å la meg imponere av den gutten. Vi så det allerede under åpningsrennene på Beitostølen at vi hadde med en løper å gjøre som kom til å gå fort på ski i vinter, sier Skinstad, som roser Østensens tålmodighet.

- Ser resultatet
- Til tross for at han har gått fort, har vi ikke tatt ham med til verdenscup. I stedet har han konkurrert i norgescupen og skandinavisk cup. Simen har hele tiden akseptert og forstått argumentasjonen. Og det ser vi resultatet av nå, sier Skinstad til Nettavisen.

Selv er Simen Østensen opptatt av å tenke minst mulig på hvor han befinner seg på sammenlagtlista etter søndagens avslutninsgetappe i Val di Fiemme.

- Jeg må ta det dag for dag, og se hva som skjer. Hvis jeg begynner å tenke på at jeg leder sammenlagt, tror jeg det kan gå galt, sier Østensen til Nettavisen.

To hindringer
Morten Aa Djupvik ser bare to hindringer for Østensen: Den avsluttende klatreetappen i fristil – og totalbelastningen.

- Han har nok ikke sin styrke på avslutningsetappen. Og seks tøffe løp på åtte dager er selvfølgelig uvant, poengterer Djupvik.

- Jeg var veldig sliten da jeg gikk i mål i dag, medgir Østensen - som ble nummer 12 og beste nordmenn i tirsdagens duathlon. I motsetning til mange av lagkameratene hadde han ingenting å utsette på skiene. Snarere tvert imot.

- Veldig gode ski
- Jeg hadde nok veldig gode ski i begge stilarter. Det hjalp meg mye i dag, medgir 22-åringen.

Klassiskparet han gikk på, brukte Østensen for aller første gang.

- Atomic kom med et helt nytt par rubbeski til meg like før start. De går rett inn i skiparken, konstaterer han tilfreds.

Onsdag fortsetter Tour de Ski med 15 km klassisk intervallstart. Østensen mener det blir en nøkkeldistanse.

Kan skille mye
- En intervallstart i så tøffe løyper kan skille ganske mye. Her er det mulig å skaffe seg forsprang for den som har krefter, fastslår skikometen. Selv håper han selvfølgelig å være blant dem som har nok krefter til å gå skikkelig fort.

Morten Aa Djupvik tror mannen som leder skandinavisk cup sammenlagt, blir å regne med.

- 15 km klassisk er en distanse som passer Simen bra, forklarer Djupvik, som også tror på at flere andre nordmenn reiser seg etter tirsdagens lille nedtur.

- Vi ønsker oss ikke en slik dag til. Jeg har forventninger til mange av våre løpere, fastslår Djupvik, og ramser opp Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Tor Arne Hetland, Petter Northug og Eldar Rønning.

Nettavisen følger onsdagens Tour de Ski-etapper direkte fra kl. 10.30.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris