Gå til sidens hovedinnhold

Simen Schønningsen klar for klubb i tysk Bundesliga

Simen Schønningsen returnerer til tysk håndball etter ett år hjemme i Norge.

Den norske håndballspilleren Simen Schønningsen (24) har signert for den tyske klubben Bergischer Handball-Club 06. Det får Nettavisen bekreftet mandag.

Overgangen er ikke bekreftet offentlig av klubbene enda, men etter det Nettavisen kjenner til vil nyheten bli gjort kjent torsdag denne uken.

Han forlater dermed Elverum etter kun ett år i den norske klubben. I den tyske klubben blir han lagkamerat med Tom Kåre Nikolaisen. De svenske profilene Max Darj og Linus Arnesson spiller også for Bergischer.

LES OGSÅ: Torbjørn Bergerud blir ny målvakt i storklubben PSG

Schønningsen, som fyller 25 senere i februar, har signert en avtale på to år med klubben som spiller i den tyske Bundesligaen. Der har klubben gjort det solid denne sesongen og ligger på en sterk sjetteplass med 20 poeng fra 17 kamper.

Schønningsen ble hentet tilbake til Norge og Elverum så sent som i fjor sommer. I den norske klubben har han fått spilt i Champions League denne sesongen.

Etter det Nettavisen kjenner til var han aktuell for klubber som RK Zagreb fra Kroatia og RK Vardar fra Nord-Makedonia da han forlot danske Ribe-Esbjerg i 2020, men muligheten til å spille Champions League med en norsk klubb fristet mer.

24-åringen har tidligere spilt for klubber som Haslum og tyske HBW Balingen Weilstetten. Nå blir det nye muligheter i Tyskland.

LES OGSÅ: Nora Mørk forlot banen i tårer etter skadesmell

Backen har i lengre tid vært en del av det norske rekruttlandslaget og er én av flere som er i skorpen til å kunne kjempe seg inn i Christian Berges landslagstropp.

Norge er imidlertid meget godt besatt på høyreback, med folk som Kent Robin Tønnesen, Harald Reinkind og Magnus Abelvik Rød. Derfor har det blitt få sjanser på A-landslaget for Fet-gutten de siste årene.