RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simo Valakari før cupoppgjøret mot VIF: - Det er den største kampen i sesongen

SUKSESS: Simo Valakari og Tromsø rundspilte Rosenborg tidvis på Alfheim.
SUKSESS: Simo Valakari og Tromsø rundspilte Rosenborg tidvis på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Tromsø-treneren nekter for at det har noe å si at de får en dag mindre hvile enn Vålerenga.

TROMSØ - ROSENBORG 2-1

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Uansett hvordan det går i cupen mot Vålerenga torsdag, vil ikke Tromsø-trener Simo Valakari skylde på at de får en dag mindre hvile.

Vålerenga spilte 0-0 borte mot Brann søndag mens TIL vant 2-1 mot RBK mandag. Dermed får hovedstadslaget en ekstra hviledag før den viktige cupkampen på Alfheim.

I potten ligger det en plass i kvartfinalen, og ett steg nærmere muligheten til å vinne noe og å få europacupspill tilbake på Alfheim. Det har vært et uttalt mål for den finske treneren.

- Det er en sjanse vi har med cupen. Vålerenga kommer hit. De så kampen mot RBK, og tenker at vi la ned så mye innsats her. De har lært fra sist gang de spilte her også.

- Vi må virkelig være klare, forteller Tromsø-treneren, som ledet laget sitt til 3-0-seier mot nettopp VIF i serien for noen uker siden.

Les mer: Nicki Bille dømt til ubetinget fengsel for vold

Sesongens største kamp – så langt

Valakari uttalte etter den gode kampen mot RBK at målet må være å prestere så godt hver gang de spiller, og å bli enda bedre, selv om forrige kamp ble en kraftanstrengelse.

- Det kommer fort. Vi må restituere og få spillerne klare. Jeg har allerede sagt til spillerne at det er den største kampen i sesongen så langt. Enten er man i neste runde, eller så er man ute. Det finnes ingen unnskyldninger, vi må være klare for den kampen, sier finnen.

Han gir en forklaring på hvorfor han mener den kortere restitusjonstiden ikke bør ha noe å si.

- Alle har hatt ti dager fri før det. Hvis vi hadde spilt mange kamper før det, hadde det hatt noe å si, men ikke nå. Vi er klare til torsdag, forteller Valakari til Nettavisen.

Les mer: Skotrøbbel for det iranske VM-laget kun dager før mesterskapet

Ungguttene blir en nøkkel

Begge målscorerne i TILs forrige kamp, Jostein Gundersen og Lasse Nilsen, har gått gradene i klubben og er nord-norske.

- Vi har som mål at vi skal ha egenutviklede gutter i stallen og at de skal være omtrent halvparten av stallen. Så da er det ikke tilfeldig at de er med på å prege kamper, forteller sportssjef i TIL, Svein Morten Johansen til Nettavisen.

Han trekker også frem Runar Espejord, og beskriver kampen hans mot RBK som det beste han har sett av ham i år.

Sist Vålerenga var på Alfheim i slutten av mai, vant Tromsø 3-0. Vingbacken Lasse Nilsen har tro på Tromsøs muligheter, men ikke på en reprise av den kampen.

- Det blir nok en litt annen kamp enn det. Godt for oss å ta med seieren inn mot den. Det blir en ny kamp på Alfheim, men det er cup og den kampen vil nok leve sitt eget liv, sier Nilsen til Nettavisen.

- Vi må spille vårt eget spill og fortsette, så skal vi nok komme oss videre derfra.

Han er fullt klar over at noen av de største øyeblikkene i TILs historie har kommet i cupen, og synes det er viktig å ha en god innstilling før de kampene.

- Det er klart cupen er viktig for oss. Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en bonus, men det er en mulighet for å få flere kamper, en artig ting å være med i. Å komme langt der og ha troen på at vi kan gå hele veien, det er viktig. Det gjør kanskje at vi får øvd enda mer, sier vingbacken til Nettavisen.

Les mer: Vi følger overgangsvinudet LIVE

- Vi er ikke cocky

Superlativene satt løst hos Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen om kampen mot Rosenborg mandag, før cupkampen torsdag.

- Jeg synes Tromsø var veldig bra. Jeg synes det var veldig djervt, aggressivt og pågående forsvarsspill over hele banen. Brodd i angrep. Fort fremover med mange bevegelser. Jeg synes Tromsø gjorde en strålende fotballkamp, sier Eriksen til Nettavisen.

Han har tro på at Tromsø-laget kan bli enda bedre fremover.

- Valakari er en standhaftig mann. Han står på det de øver på og de spiller slik de øver uavhengig av motstander, og det tror jeg vil gi enda bedre resultater etter hvert, sier Eriksen til Nettavisen.

Midtstopper Jostein Gundersen er selvsikker på eget lags vegne.

- Vi er ikke cocky, men vi har troen på oss selv. Vi ønsker å dominere kampene uansett hvem vi møter. Vi vet vi er gode og vi prøver å spille vårt spill, avslutter Gundersen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere