Simon Mesfin etter Mike Jensens kritikk av Åråsen: - Makan til sutring

I ORDKRIG: Sportsdirektør i Lillestrøm Simon Mesfin er ikke fornøyd med Mike Jensen sine uttalelser etter lørdagens storkamp.

I ORDKRIG: Sportsdirektør i Lillestrøm Simon Mesfin er ikke fornøyd med Mike Jensen sine uttalelser etter lørdagens storkamp.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen var nådeløs mot Åråsen-matta etter lørdagens 1-1-kamp. Lillestrøms sportsdirektør Simon Mesfin mener danskens kritikk er pinlig.

13.05.19 20:25

Lillestrøm og Rosenborg delte poengene i lørdagens Eliteserie-kamp. Etter kampen var RBK-kaptein Jensen mest opptatt av å snakke om gressmatta på Åråsen og istedenfor selve kampen.

- En skandale

Dansken var ikke nådig og fyrte løs mot både banen og LSK idet han ba kameraet filme ned på gressteppet for å poengtere sitt poeng.

- Gresset er en skandale, sa Jensen til Eurosport etter kampen.

- Hvis du vil kalle deg en fotballklubb må du i det minste ha noe ordentlig å spille på. Det er for pinlig. Du kan jo nesten ikke spille fotball, men vi forsøker og lykkes faktisk ganske ok, fortsatte kapteinen.

Dansken var alt annet enn fornøyd med spilleforholdene og lot det skinne gjennom at underlaget gjorde sitt til at RBK ikke fikk spillet til å sitte helt.

- Jeg synes det er rent tull å spille på det her. Det er toppnivå vi driver med, og da kan vi ikke spille på det her, sier Jensen til Eurosport.

LSK-leder: - Makan til sutring

Det er kritikk som LSKs sportssjef Simon Mesfin ikke har mye til overs for.

Etter kampen var Mesfin raskt ute på Twitter med følgende melding etter å ha fått med seg Jensens kritikk av gressteppet.

Mesfin står inne for kritikken når Nettavisen snakker med ham mandag.

- Jeg synes han kunne holdt seg for god til å uttale seg slik som han gjorde til de fleste medier i etterkant av kampen. Jeg føler han langt på vei mener at RBK er det eneste laget som ønsker å spille fotball. Da begynner han å gå på spillerne våre og laget vårt. Det synes jeg ikke noe om, sier Mesfin til Nettavisen.

- Skyter med kanon

LSK-lederen er fullstendig klar over at banen kunne vært bedre, men mener fokuset fra en av RBK sine største stjerner blir feil.

- Ingen i LSK er uenig i at banen er dårlig. Det jeg reagerer på og oppfattet det som, er at Jensen mener at de ønsker å spille fotball, men at vi ikke ønsker det. Det virker som han mener vi baserer spillet vårt kun på krig og lange baller. Vi ønsker å spille god fotball og det er likt for begge lag. Vi har ikke trent på Åråsen i forkant og har ikke hatt noen fordel av den dårlige banen, fortsetter Mesfin til Nettavisen.

Etter å ha fått med seg diverse reaksjoner fra RBK-kapteinen i etterkant av lagenes kamp, følte Mesfin for å sende et tydelig budskap i retning Trondheim og RBK-kaptein Jensen.

- Det er å gå litt langt å skyte med kanon på alt og alle her. Det er greit å kritisere banen, men han trenger ikke å gå på karakteren til klubben, som jeg føler Jensen gjør. Jeg har stor respekt for Jensen og mener han er en av de beste midtbanespillerne og kapteinene i Eliteserien. En så dyktig spiller og stor karakter burde holde seg for god til det, sier Mesfin til Nettavisen.

HUMPETE: Banen fikk kritikk av spillerne etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


Rosenborg vil ha diskusjon

Stig Inge Bjørnebye, sportssjef i Rosenborg, forstår at Mesfin reagerer på Jensens uttalelser.

- De kommentarene til Jensen kom åpenbart i frustrasjon umiddelbart etter kamp. Det er en uheldig innblanding av Lillestrøm som lag, sier Bjørnebye til Nettavisen.

Rosenborg-lederen mener imidlertid at Jensen har et relevant poeng med tanke på banen og håper nå at man kan få til en generell diskusjon i Eliteserien om temaet.

- Det er ikke en diskusjon om Lillestrøm, Stabæk eller andre, men det bør være en diskusjon om hva slags kvalitet vi legger til rette for i Eliteserien i Norge. Det må være en generell diskusjon. Når man regulerer alt i fotballen som matchballer og andre ting, så bør man også stille krav til banen, forteller Bjørnebye.

Han mener det bør være mulig å heve kvaliteten på enkelte av gressmattene på øverste nivå i Norge og viser eget underlag på Lerkendal.

- Nå er det sånn at vi har en gressbane selv oppe i nord som vi klarer å holde i bra stand gjennom hele sesongen. Det handler om disponeringer, investeringer og det handler om å ville det nok. Vi ønsker å ha en diskusjon på hvilke krav man skal kunne stille til det ikke helt uvesentlige underlaget hvor man skal spille eliteseriefotball, sier Bjørnebye.

Tøff vinter

Åråsen-matta har i mange år vært anerkjent som en av landets beste gressbaner, og det er først i år gressmatta har vært gjenstand for ramsalt kritikk i nyere tid.

Lillestrøms banemester Terje Hveding mener det er en naturlig forklaring på hvorfor Åråsen-matta er i den forfatningen den er.

- I forbindelse med serieavslutningen i fjor høst hadde vi flere treninger og kamp i minus ti grader. Det er ikke bra for gresset. Det fryser, det brekker når du trår på det - og det dør, sa Hveding til LSK sine hjemmesider i slutten av april.

Mesfin sier at planlegges grep for å bedre gresset under U20-VM-pausen og har god tro på at Åråsen-gresset snart vil se bedre tider.

- Vi har hatt en topp tre gressmatte i så mange år og jeg føler med banemester-Hveding. Vi erkjenner at banen kunne vært bedre. Heldigvis for RBK skal de bare hit en gang denne sesongen, om vi ikke møtes i cupen senere i år da, avslutter Mesfin til Nettavisen.

Sett denne quizen om norsk fotball?
Kjenner du igjen spillerne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.