*Nettavisen* Sport.

Simona (22) opererte brystene for å bli en bedre spiller

FINALEKLAR: Romanias Simona Halep er klar for sin første Grand Slam-finale. Der venter Maria Sjarapova. Her er hun avbildet før den mye omtalte brystoperasjonen. Foto: Bertrand Guay

Nå er hun klar for sin første Grand Slam-finale.

05.06.14 20:20

Klikk på bildet for å forstørre.

NÅ: Simona Halep i dag, med mindre bryster. Foto: Gonzalo Fuentes

Romanias Simona Halep er klar for sin første Grand Slam-finale.

Hun slo Andrea Petkovic 6-2, 7-6 og har tatt seg til finale uten å avgi sett. Rumeneren hadde aldri vært forbi 2. runde før årets turnering.

– Jeg føler meg fantastisk. Det blir utrolig å spille finale her, sa Halep.

Som tenåring ble Halep kjent, først og fremst takket være de store brystene sine, og ikke resultatene på tennisbanen.

Tilbake i 2009, like før hun fylte 18 år, valgte hun å redusere brystene for å bli en bedre spiller. Hun fikk ifølge seg selv problemer med ryggen fordi de veide så mye.

- Min evne til å reagere raskt ble skadelidende, og brystene gjorde meg ukomfortabel, uttalte hun.

Ifølge Daily Mail gikk hun fra 34DD til 34C i BH-størrelse, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

- Men jeg hadde tatt brystreduksjon selv om jeg ikke hadde vært sportskvinne, sier hun.

Lørdagens finalemotstander Maria Sjarapova slet seg til finalen i Roland-Garros-turneringen ved å slå Eugenie Bouchard fra Canada 4-6, 7-5, 6-2 i torsdagens semifinale.

Den 27 år gamle russeren er finaleklar på grusen i Paris for tredje år på rad. I fjor tapte hun for Serena Williams, mens Sjarapova vant turneringen for to år siden.

Vendte
Sjuendeseedede Sjarapova hadde problemer med å finne ut av Bouchards knallharde returer ned i beina sine og slet med å holde serven. Etter å ha kommet under i det første settet og tapt det 4-6, slo hun imidlertid tilbake det andre settet. Da la hun seg dypere og greide å vinne 7-5. Likevel imponerte hun ikke og slet fortsatt med å sette vinnerslagene.

Også i det siste settet hadde hun vanskeligheter med å avgjøre, men til sist var det hennes gode kondisjon og store bevegelighet som avgjorde da det endte med solide 6-2.

Sjarapova har vunnet 18 av 19 gruskamper i år, og hun har vunnet sine 19. siste tresettskamper på grus. Det er en rekke som går helt tilbake til tapet for Justine Henin i Paris i 2010.

Inspirert
– Hun spilte en utrolig kamp. Hennes nivå var ekstremt høyt, og jeg er heldig som står igjen som vinner. Jeg foretrekker selvsagt å vinne i to sett, men hun innledet kampen så bra. Det var tøft å tape det første settet, men det er ikke da kampen avgjøres, sa Sjarapova.

Bouchard har sagt at hun ble inspirert til å satse på tennis da hun så Sjarapova spille. Nå er hun selv i ferd med å etablere seg i verdenstoppen. Det var annen gang på rad 20-åringen har tatt seg til semifinale i en Grand Slam-turnering. Hun gjorde det også i Australian Open i år. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag