RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simoni blir Giro-favoritt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
I år som i fjor ligger det an til en italiensk duell mellom Stefano Garzelli og Gilberto Simoni i etapperittet Giro d’Italia. Sistnevnte er rytternes favoritt.

I 2003 var det Simoni som for annen gang i karrieren kom til Milano i den rosa ledertrøya, og det med et klart forsprang på hele sju minutter. Når eksperter og konkurrenter ramser opp mulige vinnerkandidater foran 2004-utgaven, er det Simonis navn som går igjen.

Davide Rebellin, som nylig gjorde unna en fantastisk uke med seirer i Liège-Bastogne-Liège, Fleche Wallone og Amstel Gold Race, holder Simoni som favoritt.

- Simoni har evnen til å bli sterkere løpet igjennom. Der andre blir slitne, kjører han bare på, sier Rebellin, som er kaptein for Gerolsteiner-laget i giroen.

Danske Bo Hamburger, som kjører for italienske Acqua Sapone, har også mer tro på Saeco-lagets Simoni enn Vini Caldirolas Garzelli.

- Kampen kommer til å stå mellom de to, men ser man på Simoni har hans form vært oppadgående i det siste. Jeg tror han kommer til giroen på helt riktig tidspunkt. Den siste uken er viktigst, når det for alvor kjøres i fjellene, og da er det viktig ikke å dra til for hardt fra start. Det har Simoni forstått, sier Hamburger.

- For få favoritter
Den danske sykkeleksperten Rolf Sørensen, som følger italiensk sykling tett, har også Simoni og Garzelli som favoritter.

- Det står nok mellom de to, med Simoni et lite hestehode foran. Det jeg synes er trist, er at det ikke er flere som ser ut til å være gode nok til å kjempe om sammenlagtseieren, sier Sørensen, som likevel tar med et par outsidere i sine forhåndstips.

- Fjorårstreer Jaroslav Popovitsj fra Ukraina og Simonis unge lagkamerat Damiano Cunego har en liten sjanse, mener Sørensen.

Etappeseirene, derimot, er det trolig spurtkanonene som tar seg av, i år som i fjor. De to italienere Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) og Mario Cipollini (Domina Vacanze) vant til sammen åtte etapper i 2003 og har trolig skumle hensikter også i år.

Verdensmester Igor Astarloa, som nettopp byttet arbeidsgiver fra skandalerammede Cofidis til Lampre, har også sagt han går for etappegevinster i Giro d’Italia.
(NTB-Ritzau)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere