RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Singh: - Vet jeg er god nok for landslaget

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Derfor vil Harmeet Singh bytte klubb - fort.

Sommeren 2012 gikk Harmeet Singh fra Vålerenga til nederlandske Feyenoord. I storklubben har det imidlertid blitt lite spilletid på nordmannen.

Siden overgangen har det kun blitt 131 minutter på banen for midtbanemannen. Denne sesongen står 22-åringen uten et eneste minutt A-lagsfotball.

Singh har signalisert overfor klubbledelsen at han ønsker et klubbytte, noe han også har uttalt overfor VG tidligere, og håper nå at det vil skje noe allerede i januar.

- Grunnen til at jeg ikke spiller, er at jeg har gitt uttrykk for at jeg vil bort herfra. Derfor velger de å ikke bruke meg. Det er ikke noe annet, sier Singh til Nettavisen.

- Jeg kom tilbake fra ferie i sommer, til oppkjøringen, og var positiv. Men etter en prat med ledelsen ytret jeg ønske om å gå på lån. Jeg var faktisk på vei bort på lån i sommer, men Feyenoord ombestemte seg i siste liten. Etter at jeg ga beskjed om at jeg ville bort, har jeg blitt holdt utenfor, det sier seg selv, sier 22-åringen.

- Jeg er god nok
Singh har gjennom media blitt koblet med både engelske og danske klubber. Han utelukker heller ikke en retur til norsk fotball.

- Jeg er åpen for det meste, så får vi se hva som dukker opp. Det er litt vanskelig å si noe akkurat nå om hva som kommer til å skje, sier den tidligere Vålerenga-mannen.

Nederlandsproffen, som står bokført med tre landskamper for Norge, legger ikke skjul på at han har store ambisjoner og at spilletid er alfa og omega for at han skal utvikle seg videre.

- Jeg føler det er riktig å ta neste steg i karrieren min, jeg kan ikke sitte på benken lenger. Jeg vet jeg er god nok for landslaget, men mangler spilletid, sier han.

- Får jeg det, vil det andre komme og jeg kan få muligheten til å etablere meg på landslaget. Med regelmessig spilletid vil jeg få muligheten til å ta nye steg som fotballspiller.

Selv om det har blitt lite spilletid i Feyenoord, er midtbanemannen klar på at han er en mye bedre spiller nå, enn da han dro fra Norge for et drøyt år siden.

- Det var ingen tabbe å dra hit, ikke i det hele tatt. Jeg hadde tatt det samme valget igjen. Jeg har utviklet meg mye. Derfor stresser jeg heller ikke med tanke på en ny klubb, for jeg er såpass god nå at jeg vil gjøre det bra dit jeg kommer. Det merket jeg også under U21-EM. Jeg ble tatt med der, selv om jeg hadde spilt minst av alle, og imponerte da jeg fikk muligheten.

Trener knallhardt
Singh var blant annet på banen i møtet med England under U21-EM, der Norge vant 3-1. Kampen ble fulgt av en rekke speidere og fotballsjefer verden rundt.

Den tidligere Vålerenga-spilleren tror likevel ikke at én slik enkeltkamp er det som vil avgjøre hvor han havner når overgangsvinduet åpner.

- For å være helt ærlig, tror jeg ikke klubbene bare ser på det som skjedde i EM. Klubbene har god oversikt, og følger spillere fra de er rundt 15 år og framover, sier Singh til Nettavisen.

- Nederland er også et bra utstillingsvindu, om du spiller fast. Jeg er i en god klubb, og derfor er det ikke så enkelt å slå til, selv om jeg er god nok til det. Men det snur fort i fotball.

22-åringen forteller at han, til tross for manglende spilletid, jobber steinhardt for å holde seg i form.

- Jeg trener masse på egen hånd, og det er derfor jeg klarer å hevde meg, som i EM, likevel. Jeg er nøye med meg selv og godt trent. Jeg kjører ofte to økter om dagen. Det blir en del løpetrening, som er viktig når du ikke har matchtrening, og en balløkt hver dag. Jeg er også sterk mentalt og har en positiv innstilling. Det er det jeg kan gjøre nå, sier han.

Utmerkelse
Singh har tidligere snakket om at det kunne være aktuelt å spille landslagsfotball for India, men er nå positiv til Norge og håper å høre fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Jeg har ikke fått snakket med ham enda, men jeg tror nok han kommer til å ta kontakt etter hvert. Jeg er positiv til landslaget. Med ny trener, er det nye muligheter, sier han.

- Det er også flere spillere som er med på landslaget nå, som jeg kjenner godt, legger han til.

Det er imidlertid ikke bare i Norge Harmeet Singh får oppmerksomhet om dagen. Nylig ble han tildelt en pris under «Asian Football Aawrds» i London.

- Det var en såkalt «International Recognition Award», som blir gitt til en spiller utenfor Storbritannia. Det viser at jeg har et stort navn blant indere i Storbritannia og andre steder. De sa til meg at jeg hadde blitt stemt fram som vinner av denne utmerkelsen, sier Singh.

- Det var Dion Dublin som overrakte prisen, mens folk som Ray Parlour, Steve Clarke, Gary Lineker og direktøren i Liverpool også var der. Jeg fikk fri fra Feyenoord en dag for å reise ned og det er hyggelig å føle slik støtte fra andre steder enn Norge, også. Det viser bare at om man jobber hardt, så får du resultater, sier midtbanemannen til Nettavisen.

Feyenord ligger for øyeblikket som nummer fem i den nederlandske toppdivisjonen. Klubben har plukket 17 poeng på de ti første kampene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere