VIKING - SANDEFJORD 1-2:

Sandefjord havnet bak i målprotokollen på en omstridt måte mot Stavanger, men snudde oppgjøret til en sterk seier mot et gavmildt Viking-forsvar i andre omgang.

Scoringer fra Mohamed Ofkir og Alexander Ruud Tveter ordnet tre poeng til gjengen fra hvalfangerbyen.

Det var derimot vertene som tok ledelsen på meget kontroversielt vis, etter drøyt 43 minutters spill.

Les også: Her løper RBK-stjernen i garderoben. Så ble han avslørt av TV-kameraene: - Idiotisk

Kristoffer Løkbergs scoring ble godkjent bare noen sekunder etter at Viking-stopper David Brekalo braste inn i en duell Mats Haakenstad. Slovenerens skulder traff Sandefjord-backen med stor kraft rett mot hodet.

Haakenstad ble liggende med det som så ut til å være en klokkeklar hodeskade, men uten at dommer Svein Odvar Moen foretok seg noe.

Illsint

Da lagene gikk til pause la ikke Sandefjord-kaptein Harmeet Singh skjul på hva han mente om avgjørelsen.

– Det der er helt klart. Stopp spillet der! Faen. Hva om det kunne vært noe mer alvorlig? La oss håpe det går bra, sa en mektig frustrert Singh før han forlot intervjuet med Discovery.

Les også: Ekspertene rister på hodet etter absurd situasjon: – Jeg skjønner ikke hva han tenker

Han fikk full støtte av kanalens studioeksperter i etterkant.

– Han kommer i stor kraft, stor fart og tar han ut. Opp med skulderen og armene for å beskytte seg sjøl. Haakenstad tar seg til hodet, og han ser at her blir det farlig. Han tar seg til hodet, og da skal dommeren stoppe kampen, er den klare dommen fra Discovery-ekspert Lars Bohinen.

Den tidligere landslagsprofilen tilføyer at det kan diskuteres om Brekalo kunne blitt vist det gule eller røde kortet, men er uansett klokkeklar på at dommer Moen skulle stanset spillet.

– Kan ikke tenke noe annet

– Regelen er klar. Er det en hodeskade, så skal han stoppe kampen. Han kan ikke tenke noe annet der, legger Bohinen til.

Ekspertkollega Christian Gauseth stemplet det hele som skandaløs dømming, og at situasjonen ble enda verre av at kampens fjerdedommer hadde fritt innsyn og heller ikke reagerte.

Les også: Komplett kaos for Norge-profilen: - Han er nødt til å komme seg bort!

Haakenstad måtte forlate banen etter smellen, og ble erstattet av Keanin Ayer da kampen kom i gang igjen etter pausen.

Derfra og ut var det borteekspertene fra Sandefjord som var hvassest og fikset de avgjørende målene.

Laget til ternerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström har nå vunnet fire seriekamper denne, og samtlige har kommet på bortebane.

Viking taper ytterligere terreng i toppen til Lillestrøm og Molde etter sitt andre strake tap. De tredjeplasserte stavangerlaget har seks poengs luke opp til LSK, og ligger fire poeng bak moldenserne.