RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Singh tok første stikk

Sist oppdatert:
Vijay Singh vant årets første turnering på PGA-touren, og kan ta seg en velfortjent pust i bakken. Men det gjør han neppe.

Vijay Singh er en av golfsportens hardest satsende spillere. Han trener og han trener og han trener. Han kan fint stå fem timer på driving rangen - etter en runde - og bare terpe detaljer. Treneren Joey Diovisalvi er beinhard på det området, og Singh er beinhard mot seg selv også. Sannsynligvis fordi han er en perfeksjonist uten like, men mest trolig fordi han elsker det han driver med.

30. seier
I helgen tok han første stikk på årets PGA-tour, da han gikk til topps i Mercedes-Benz Championship. Han var to slag bedre enn Adam Scott, og fem bedre enn Trevor Immelmann på 3. plass. Seieren var Singhs 30. på PGA-touren, og den var verdt 1,1 millioner dollar. Seieren var også hans første i turneringen, etter at han blant annet har to 2. plasser fra før av å se tilbake på.

En fin start på året, med andre ord.

- Jeg var ikke nervøs, men det lå i bakhodet mitt. Samtidig var jeg veldig, veldig fokusert på å gjøre det bra. Jeg fikk en strålende start med birdie på de to første hullene, og etter det visste jeg at det skulle bli vanskelig å ta meg igjen, sa Singh, som ikke har vært utenfor topp ti siden turneringen ble flyttet til Kapalua på Hawaii for ni år siden.

Tidlig på sisterunden ledet han med hele seks slag.

Frihet
Singh, som fyller 44 år neste måned, begynner å merke alderen, men så lenge svingen fungerer, er det det viktigste.

Seieren i Mercedes-Benz Championship var av det viktige slaget for fijianeren, som ikke hadde vunnet på PGA-touren siden Barclays Classic i juni i fjor. Det ble faktisk «bare» den ene seieren i fjor, mens det ble fire i 2005, ni i 2004 og fire i 2003.

- Det gir meg litt mer frihet. Jeg trenger ikke pushe meg selv. Noen ganger når du ikke vinner på en stund, så utvikler det seg et slags press i bakhodet, og dette tar vekk alt det, sa han etter seieren, ifølge pgatour.com.

Singh har nå vunnet flere titler etter fylte 40 år enn noen annen spiller i historien. Han har 18 stykker, en mer enn Sam Snead. Og Singh har ingen planer å stoppe der.

- Jeg prøver å holde meg i form og skadefri i så stor grad som mulig. Hvis jeg klarer det, og samtidig fortsetter å spille så bra som jeg gjør nå, så kan det bli fem, seks, ti år til. Jeg vet ikke. Jeg skal bare fortsette, sier Singh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere