*Nettavisen* Sport.

Sinkewitz benekter doping

Foto: (AFP/Scanpix)

- Jeg trodde det var en spøk, sier Farnese-Vini-rytter.

21.03.11 12:07

I forkant av Milano-Sanremo, blaffet et gufs for fortiden over den internasjonale sykkelsporten.

Da ble det gjort kjent at Patrik Sinkewitz testet positivt på testosteron. Tyskeren har tidligere røket på en utestengelse for bruk av veksthormoner.

Les også: Seriedoper kastet ut av Milano-Sanremo

Likevel ber han om at også B-prøven blir analysert:

- Det eneste jeg kan si er at jeg definitivt ikke har brukt noen forbudte stoffer. Til å begynne med trodde jeg det var en spøk, men så fikk jeg det skriftlig i posten, forteller den tidligere T-Mobile-rytteren til avisen Süddeutche Zeitung.

2 strikes - out!
Dersom også B-prøven positivt, risikerer 30-åringen en livsvarig utestengelse fra sykkelsporten. Det var noe lignende som var i emning for Riccardo Riccò, men italieneren valgte uansett å avslutte sykkelkarrieren da han ble tatt for andregangs bloddoping.

Tyske lederen innenfor sykkelsporten har liten tro på at Sinkewitz slipper unna sanksjoner denne gangen.

- Han forstår det bare ikke. Media bør kanskje spørre seg hvorfor det tok så lang tid før noen ønsket å signere Sinkewitz etter dopingdommen hans, påpeker Rolf Aldag overfor nyhetsbyrået DPA.

- Var aldri hans venn
Tysk sykkelsport lider fremdeles etter den organiserte dopingbruken i det gamle T-Mobile-laget. Sinkewitz røk i baret for første gang i 2007.

Det året dro tyske TV-stasjoner hjem fra Tour de France i sinne. Etter årets sesong ønsker verken ARD eller ZDF å vise rittet direkte på tysk TV.

Hans-Michael Holczer, som tidligere var manager i Gerolsteiner, har sett sitt lag gå til grunne på grunn av de stadig hjemsøkende dopingspøkelsene i landet.

- Jeg var aldri hans venn, og forventet at han kunne finne på det meste. Men at han skulle gjøre så mye dumt på en gang, det trodde faktisk ikke jeg heller, forteller Holczer om dopingsakene rundt Sinkewitz.

Oppfordring til UCI
Til slutt tar vi med utsagnene til rytteren etter at den positive dopingprøven ble kjent. Det var Farnese-Vini som til slutt lot seg friste til å signere tyskeren. Nå tar laget til orde for strengere straffer for juksemakerne innenfor sporten.

- Laget setter to streker under behovet (og sender samtidig ut en åpen invitasjon til UCI) for å dele ut strengere sanksjoner, og spesielt i saker med tunge stoffer, som denne, skriver laget i en pressemelding.

- Farnese-Vini har alltid fulgt opp en streng antidopinglinje. Vi tror på en ren sykkelsport og vi respekterer sportens regler. Vi vil avvente B-prøven for å se om vi avslutter samarbeidet med rytteren, heter det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag