Lørdag tok 25-åringen sin første verdenscupsier etter å ha parkert sammenlagtleder Jason Lamy-Chappuis. Søndag gikk han seg igjen kraftig opp på langrennsdelen over 10 kilometer på Sjusjøen. Det endte med at han spurtet seg inntil annenplass foran rutinerte ringrever som Mario Stecher og Felix Gottwald.

- Det har vært sinnssykt artig denne helga. Å vinne et verdenscuprenn er noe jeg har jeg drømt om i alle år. Det er klart at det er ekstra moro å gjøre det på hjemmebane når man først vinner, sier Kokslien til Nettavisen.

For langt opp
Kokslien fikk ikke like god uttelling i hoppbakken søndag som dagen i forveien. 25-åringen fra Lillehammer hadde 1.21 minutter å ta inn på Lamy-Chappuis, noe som viste seg å bli for mye. Men etter et nytt kanonlangrenn kunne han fort vunnet hele konkurransen dersom han hadde strukket seg et par meter lenger.

- Midtveis i langrennet hadde jeg et lite håp om å ta inn hele forspranget. Men det var mange rundt meg, og etter hvert ble det slik at jeg heller måtte konsentrere meg om avslutningen mot dem, sier Kokslien til Nettavisen.

Franskmannen Jason Lamy-Chappuis var ikke overraskende best i bakken også i helgens andre verdenscupkonkurranse på Lillehammer. I motsetning til lørdag klarte franskmannen å holde unna for Mikko Kokslien og langrennsspesialistene i sporet.

Verdenscuplederen landet på 137 meter og hadde et større forsprang å gå på til blant andre Kokslien.

Opptur for Moan
Magnus Moan lyktes langt bedre i bakken søndag og gikk inn til 10.-plass, om lag et 20 sekunder etter Kokslien. Moan gikk ut fra start 1.39 etter lederen.

Gudmund Storlien hoppet godt, men klarte som ventet ikke å henge med da langrennskanonene passerte ham i sporet. Storlien gikk ut som nummer tre, og hadde lenge det lengste svevet i Lysgårdsbakken. Lamy-Chappuis hoppet imidlertid halvannen meter lenger da han strakte seg til 137 meter.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!