RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sint Maaseide fikk rødt kort

Foto: Scanpix
Kathrine Maaseide har denne sesongen spilt mer stabilt enn noen gang tidligere. Men torsdag sprakk det fullstendig for henne.

Kathrine Maaseide tilskriver psykolog Britt Tajet-Foxell mye av æren for sitt stabile spill denne sesongen. Men mot tyske Suzanne Lahme/Danja Müsch sprakk det.

Det endte med rødt kort, tap 2-1 (24-26, 21-15, 15-9) og 17. plass i Klagenfurt.

- Det kokte nok litt innvendig, ja, sier en forsiktig landslagstrener Jon Grydeland når han skal beskrive hva som skjedde i oppgjøret mellom Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes og Lahme/Müsch.

Vinneren av oppgjøret ville bli dårligst nummer 13, og de norske jentene tok førstesettet etter hard fight.

- Tyskland hadde settball på 20-18, men de klarte å snu settet i siste øyeblikk og dra det i land. I det andre kom de bakpå 4-0, og det var vel omtrent da det gikk galt, sier Grydeland.

Kathrine Maaseide var åpenbart drittlei av å se og høre på de tyske spillerne, som etter hennes oppfatning var mer opptatt av å småklage til dommeren enn å spille sandvolleyball. Og denne gangen klarte hun ikke å dra seg inn igjen.

Etter tysk seier i andre sett og tysk ledelse 2-0 i det tredje, sprakk det for Sandnes-jenta, som slo til ballen såpass usportslig at dommeren trakk opp det røde kortet.

Det betød et ekstra gratispoeng til Lahme/Müsch, som dermed økte ledelsen til 3-0.

- Vi får lære litt av det som skjedde her også. Det er jo sånn sett greit at det skjer i en slik kamp, og ikke når det står om en finaleplass i OL, sier landslagstrener Jon Grydeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere