Sint Mourinho raste på engelsk TV

THE SPECIAL ONE: Jose Mourinho overrasket da han frivillig ba om å få delta i et engelsk TV-show. FOTO: NTB scanpix

THE SPECIAL ONE: Jose Mourinho overrasket da han frivillig ba om å få delta i et engelsk TV-show. FOTO: NTB scanpix Foto: Rebecca Naden (Reuters)

Portugiseren ba selv om å få stille på TV-showet.

José Mourinho ba selv om å få besøke Sky Sports-programmet «Goals on Sunday», og det var ikke lite kritikk Chelsea-manageren liret av seg i løpet av nesten 30 minutter.

I disse dager hører det med til sjeldenhetene at de største personlighetene i fotballen stiller opp til mer enn de obligatoriske pressekonferansene og intervjuene.

Men Mourinho er annerledes, og søndag viste portugiseren igjen at han ikke er redd for rampelyset.

Da «Goals on Sunday» ble vist på Sky Sports søndag, hadde Mourinho selv bedt om å få komme som gjest, og programlederne Ben Shepard og Chris Kamara ble ikke skuffet.

Støtter Matic

Mourinho hadde mye å si om det overraskende 1-1-resultatet mot Burnley lørdag, og spesielt Ashley Barnes' takling på Nemanja Matic og dommer Martin Atkinsons innsats.

- Jeg kan ikke beskrive hva spilleren gjorde. Jeg kan forstå at fotball handler om følelser, og noen ganger mister man hodet. Matic hadde god grunn til å miste hodet. Hva var konsekvensen for den andre spilleren? Ingenting. For Matic kunne det betydd slutten på karrieren hans, sa Mourinho.

Hendelsen han refererer til var da Barnes stemplet Matic stygt. Dommeren blåste ikke for frispark, og Matic tok hevn ved å dytte Barnes i bakken.

Burnley-spilleren var heldig som ikke fikk rødt, men det var Matic som måtte forlate banen.

Snakket med dommeren

Dommer Atkinson hadde i det hele tatt en elendig kamp, og tidligere toppdommer Graham Poll skrev i sin Daily Mail-spalte at en dommer i sørligere strøk ville blitt beskyldt for korrupsjon etter en så svak opptreden.

- Ja, jeg snakket med dommeren etter kampen, og han hadde ikke hatt sjansen til å se noen av situasjonene på TV. Jeg spurte om han hadde vært i kontakt med noen for å få tilbakemelding, men det hadde han ikke, sa Mourinho.

Chelsea tok en oppskriftsmessig ledelse mot Burnley, men etter Matic' røde kort klarte bunnlaget å utligne få minutter før slutt.

- De skulle spilt med ti mann før pause, og vi skulle hatt to straffer. Normalt ville vi ledet 3-0. OK, si vi hadde bommet på én straffe. Det ville vært 2-0 og vi ville spilt mot ti mann. Realiteten ble at vi spilte med ti spillere og tapte to poeng, sa Mourinho.

Med tolv kamper igjen å spille i serien leder Chelsea serien, fem poeng foran regjerende mester Manchester City. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.