Gå til sidens hovedinnhold

Sint Mourinho står på sitt

José Mourinho nektet William Gallas å spille ballen tilbake til Wigan etter at laget slo ballen ut av spill da Lee McCulloch lå nede.

CHELSEA - WIGAN 1-0: Wigan-spissen David Connolly lot ballen gå ut av spill da Lee McCulloch lå nede og holdt seg til ankelen i andre omgang. Chelsea-manager José Mourinho nektet William Gallas å spille ballen tilbake til Wigan fordi han mente McCulloch filmet etter duellen med Joe Cole.

Mourinho og managerkollega Paul Jewell kranglet både under og etter kampen om denne episoden.

- Mitt ansvar
- Jeg sa til Gallas at han ikke skulle spille ballen tilbake. Vi er ikke dumme. Vi vet hva fair play er, og når en spiller er skadet gir vi ballen tilbake. Men når en spiller filmer, er vi ikke dumme. Spilleren filmet og reiste seg og løp igjen bare sekunder senere, og derfor sa jeg til William Gallas at han ikke skulle gi de ballen. Det er mitt ansvar, og jeg kommer til å gjøre det igjen, sa Mourinho ifølge Sporting Life.

- Fair play er å ikke jukse. Så hvis noen her er skyldig i usportslig opptreden, er det dem. Det skjedde to meter foran meg, og alle på benken min var helt sikre, legger portugiseren til.

Fem minutter senere spilte Chelsea ballen tilbake til Wigan. Denne gang gjorde de det fordi McCulloch faktisk var skadet, forklarer Mourinho.

- Det gjør vondt å bli kalt usportslig, fordi vi er et lag som respekterer spillet og vi beviste det fem minutter senere da vi sparket ballen ut av spill fordi McCulloch var skadet.

Terry avgjorde
Wigan gjorde sitt beste, og skapte tidvis problemer for Chelsea, men londonlaget har for vane å holde nullen og gjorde det lørdag for 10. gang denne sesongen. Kaptein John Terry tok ansvar da londonlagets offensive arsenal fyrte med løskrutt mot overraskelseslaget. 25-åringen headet en corner fra Frank Lampard i mål midtveis i andre omgang, og dermed var kampen avgjort.

Seieren kunne vært større. Joe Cole var to ganger alene med Wigans keeper, Mike Pollitt, uten å score.

José Mourinhos lag troner i suveren stil på topp av Premier League med sine 43 poeng etter 16 kamper. Det er 12 poeng mer enn Liverpool, som etter 2-0-seieren over Middlesbrough ligger på andreplass.

HTML EMBED
Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken