RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex: - Årsbeste av oss

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Sir Alex Fergusons mannskap er på vei mot storformen.

BLACKBURN - MANCHESTER UNITED 0-2:

Manchester United har fått en litt dårlig serieåpning i Premier League, men i lørdagens oppgjør mot Blackburn på Ewood Park viste Sir Alex Fergusons mannskap at formen så absolutt er i anmarsj.

Wes Brown sendte rødtrøyene i ledelsen før pause, med en heading. Mens Wayne Rooney doblet i andreomgang etter glimrende angrepsspill fra Uniteds side.

Morten Gamst Pedersen spilte 58 minutter for hjemmelaget uten å markere seg nevneverdig, i en kamp der gjestene vant helt fortjent og fikk med seg tre viktige bortepoeng.

Lørdagens seier betyr at United nå er oppe på en sjetteplass på tabellen med 11 poeng, mens Blackburn ligger som nummer ni, ett poeng bak sine overmenn.

LES OGSÅ:
Wenger: - Vi var klart best
Tap for Hangeland

- Vår beste kamp
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var mektig imponert over måten laget hans sto frem i lørdagens kamp og mener klubben nå er på vei mot storformen.

- Jeg synes dette var vår beste kamp så langt i år. Spesielt pasningsspillet var strålende. Det er alltid vanskelig å spille på Ewood Park, fordi Blackburn alltid kjemper hardt. Vi har tapt mot dem før, men i dag var alle i storslag, sier skotten ifølge sportinglife.com.

Wayne Rooney, som satte inn sitt andre ligamål for sesongen mot Blackburn, mener at dette var viktig for selvtilliten.

- Det gir videre selvtillit. Jeg har ikke gjort så mye annerledes fra tidligere denne sesongen, men i dag satte jeg sjansene, det er forskjellen, sier Rooney.

Frisk åpning
Det ble en frisk førsteomgang på Ewood Park, der gjestene fra Manchester totalt sett var det beste laget. Rødtrøyene virket meget solide bakover og Dimitar Berbatov og Wayne Rooney var aktive på topp.

Det var likevel hjemmelaget som kom til kampens første målsjanse. Andre Ooijer spilte fint igjennom til Matt Derbyshire og spissen avsluttet i steget. Edwin van der Sar var med på notene og reddet fint.

Noen minutter senere fikk Uniteds Darren Fletcher en enorm mulighet. Dimitar Berbatov spilte skotten fint fri, men avslutningen fra rundt syv meter gikk utenfor.

Tvilsom scoring
Berbatov fortsatte å storspille i angrep og etter en halvtime var han nok en gang sentral. Bulgareren fant Ryan Giggs med en fin pasning og veteranen avsluttet direkte. Jason Brown i Blackburns mål reddet mesterlig til hjørnespark.

Akkurat den corneren skulle den unge målvakten få angre på at han ga. Hjørnesparket havnet nemlig hos Wes Brown, som stanget ballen i mål fra sin posisjon på bakre stolpe.

Hjemmelagets keeper følte imidlertid at han ble forstyrret inne i feltet og reprisen viste at Uniteds Nemanja Vidic var inne og forstyrret målvakten.

Dermed kunne United gå i garderoben med en fortjent ledelse, til tross for at målet var høyst tvilsomt.

(saken fortsetter)

Ronaldo våknet
Etter hvilen fortsatte gjestene å styre kampen og etter 64 minutter vartet de opp med skikkelig praktscoring.

En hittil anonym Cristiano Ronaldo lyktes endelig på høyresiden og la ballen 45 grader tilbake til Wayne Rooney. Kraftspissen gjorde ingen feil og bredsidet ballen i nettet.

United fortsatte å skape en rekke gode sjanser. Både Berbatov og Rooney fikk eventyrlige sjanser til å øke Uniteds ledelse, men en strålende opplagt Jason Brown i hjemmelagets mål hindret en total ydmykelse.

Innbytter Carlos Tevez fikk også flere store sjanser til å øke ledelsen, men det ble med to mål og Manchester United kunne dermed feire en meget fortjent seier.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere