RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sir Alex: - De fikk ham utvist

Foto: Andrew Yates (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester United ledet 3-0, men røk ut av Champions League etter at Rafael (19) så rødt - noe Sir Alex gir tyskerne skylden for.

MANCHESTER UNITED – BAYERN MÜNCHEN 3-2
(4-4 sammenlagt, Bayern videre på bortemål):

Manchester United ledet 2-0 etter sju minutter og la på til 3-0 etter 41. Likevel kan Sir Alex Ferguson skrinlegge drømmen om tre Champions League-finaler på rad.

For det er tyske Bayern München som møter franske Lyon i semifinalen etter en høydramatisk kvartfinale på Old Trafford onsdag kveld.

Si din mening om kampen nederst i saken!

Dramatikken startet lenge før avspark – da det store spørsmålet var om Wayne Rooney mot alle odds ville bli spilleklar.

Ryktene gikk om at superspissen ikke var så skadet som manager Ferguson skulle ha det til, og for en gangs skyld skulle de vise seg at det var hold i ryktene.

2-0 på sju minutter
For Rooney spilte fra start. Og allerede etter tre minutter gjorde han seg bemerket. Det var nemlig Rooney som gjorde forarbeidet da Darron Gibson ga United 1-0 og en drømmestart.

Og det skulle raskt bli enda lysere for hjemmelaget. For allerede etter sju minutter doblet Nani ledelsen. Dermed hadde United snudd 1-2 til 3-2, og hadde halvannet bein i semifinalen i Champions League.

Da samme Nani la på til 3-0 etter 41 minutter, gikk nok ikke United-fansens tanker bare til semifinalen, men helt til finalen i Madrid.

Det et fullsatt Old Trafford og millioner av TV-seere verden rundt ikke visste, var at dramaet så vidt hadde begynt.

For bare tre minutter etter 3-0-målet, fikk Bayern München en sårt etterlengtet redusering. Det var spissen Ivica Olic som satte inn målet som betydde at én scoring i andre omgang ville holde til avansement for Bayern – så lenge de klarte å holde tett bakover.

Rafael så rødt
Om reduseringen ga United-fansen nerver, ble det neppe bedre da Rafael (19) fem minutter ut i andre omgang meget unødvendig pådro seg sitt andre gule kort – og fikk rødt.

- Han viste litt manglende erfaring, men det var de som fikk ham utvist. Alle spurtet mot dommeren. Typisk tyskere, sier Alex Ferguson til ITV, ifølge Sportinglife.com.

Med 10 mot 11, valgte Ferguson å erstatte en haltende Wayne Rooney med John O’Shea.

Lenge forsvarte United seg mesterlig. Men Bayern-presset var massivt.

Og etter 74 minutter måtte Edwin van der Sar kapitulere igjen.

Robben + Ribery = Robbery
Kanskje ikke overraskende var det to av gjestenes største stjerner som skulle ødelegge festen. Corneren fra Franck Ribery var strøken, og det påfølgende volleytreffet fra Arjen Robben utsøkt.

Dermed er Bayern München i semifinale, der motstander altså blir franske Lyon, som slo Bordeaux 3-2 sammenlagt i sin kvartfinale. Lyon vant 3-1 i den første kampen, og hadde full kontroll selv med 1-0-tap i returen (se LIVE-referat fra Bordeaux-Lyon her).

I den andre semifinalen møtes Inter og Barcelona.

Sir Alex: - Veldig, veldig uheldige
Det betyr at ingen engelske lag er blant de siste fire i turneringen, men Manchester United-manager Alex Ferguson vil ikke være med på at de engelske lagene har underprestert.

- Ingenting har manglet, vi har prestert bra. Prestasjonen i dag var strålende. Vi er veldig uheldige i dag. Veldig, veldig uheldige, sier Ferguson, som mener utvisningen ble avgjørende

For ham og United handler alt nå om Premier League-innspurten, der de ga fra seg initiativet til Chelsea sist helg. Og nok en gang blir der spenning rundt hvorvidt Wayne Rooney kan bidra.

- Jeg tror ikke det er alvorlig, sier Sir Alex onsdag kveld, i den grad hans vurdering av Rooneys skadestatus er noe verdt etter de siste dagers tåkeprat.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere