*Nettavisen* Sport.

Sir Alex krever vinterpause

Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier Garcia

Sir Alex Ferguson krever vinterpause i Premier League for å forbedre de engelske lagenes innstats i Europa.

Sir Alex Ferguson har flere ganger tidligere fremmet forslaget om vinterpause overfor det engelske fotballforbundet (FA). Fredag lanserer han nok en gang ideén om en pause for Premier League-klubbene i februar og mars.

- Det er svært vanskelig for klubbene i Premier League å hvile, ettersom det spilles for mange tette kamper, sier Manchester Uniteds manager.

- Blir bedre i Europa
Skotten mener en pause i vintersesongen vil løfte de engelske klubbene til et høyere nivå i Europa-cupene. Manchester United spilte nylig 2-2 borte mot Lyon i årets første runde av Champions Leauge.

- Jeg er helt klar på dette området. Det spilles alt for mange kamper i den hjemlige ligaen.

- Dette fører til at spillerne er utslitt når vi kommer til mars og april. Og denne effekten påvirker landslagsfotballen også, fortsetter Sir Alex Ferguson engasjert til MUTV.

I europatoppen
For han er ikke i tvil om at de engelske lagene er blant de beste i Europa.

- Ser du på kvaliteten til Manchester United, Arsenal og Chelsea er de blant de beste i Europa. Men for tett program ødelegger mulighetene for suksess, sier Sir Alex Ferguson.

I Frankrike og andre europeiske ligaer har klubber som deltar i Europa-cupene muligheten til å endre kampdato i sin hjemlige serie.

- Denne fordelen har ikke vi. Det er veldig vanskelig å skifte kampdatoer i Premier League. Ganske enkelt fordi det spiller for mange kamper, sukker Sir Alex Ferguson - med klar adresse til det engelske fotballforbundet FA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.