*Nettavisen* Sport.

Sir Alex skylder på Rafael Benitez

Foto: PA Photos/Scanpix

Mener spanjolen må ta sin del av skylden for Liverpools problemer.

18.09.10 13:03

Rafael Benítez er for lengst historie på Anfield, men det stopper ikke andre managere fra og fortsatt snakke høylytt om den spanske taktikerens periode som sjef for Liverpool.

Den nåværende Inter-manageren brukte store summer på spillerkjøp under sitt regime på Merseyside, men klarte likevel aldri å gå helt til topps i den engelske toppdivisjonen.

Mot slutten av hans styretid begynte også de økonomiske problemene for alvor å gjøre sitt inntog i Beatles-byen, og spanjolen utrykket gang på gang sin frustrasjon over dette.

- Benitez brukte mye penger
Søndag er det duket for en skikkelig godbit i Premier League når Liverpool gjester Manchester United på Old Trafford. United-manager Sir Alex Ferguson er imidlertid usikker på at det kun var økonomien som var årsaken til at Benitez aldri klarte å lede de røde til topps i Premier League i løpet av sine fem år som sjef.

- Under den forrige manageren brukte de masse penger på spillere, mye mer enn Manchester United. De hadde en stor tropp, så jeg tror ikke økonomien har så mye gjøre med at de sliter nå, sier skotten ifølge den engelske tabloiden Daily Mirror.

Benitez brukte rundt 2,4 milliarder kroner i løpet av tiden på Anfield, mens han solgte spillere for omtrent 1,5 milliarder. Slik sett hadde spanjolen et utlegg på rundt 900 millioner kroner.

I den samme perioden brukte Ferguson rundt 2,3 milliarder på spillere, mens han solgte for rundt 1,6 milliarder. Skotten hadde dermed et utlegg på rundt 700 millioner kroner i perioden.

- Men jeg vet jo ikke alt. Jeg har aldri vært i den klubben, så jeg kan ikke gjøre en kvalifisert vurdering, fortsetter han.

- Aldri personlig for meg
Og det er kanskje ikke så rart at det akkurat er Benitez United-manageren velger å sette spørsmålstegn ved. De to trenerne hadde nemlig flere intense ordkriger seg imellom.

- For meg var det aldri personlig. Dere bør heller se nærmere på hva Benitez sa og gjorde. Jeg har alltid hatt et godt forhold til andre Liverpool-managere, forteller tyggistyggeren.

- Begge klubbene har historisk sett alltid vist respekt for hverandre etter kamp. Men det forandret seg under den forrige sjefen der. Det er uansett ingen stor sak for meg nå, sier han.

Så langt i Premier League-sesongen har Chelsea stått fram som kanskje den største favoritten til å stikke av med pokalen i mai, men Sir Alex advarer de blå mot å ta noe på forskudd.

- Chelsea har hatt en veldig lett start på sesongen. Det er det ingen tvil om. Det venter mange tøffe kamper framover, men det er jo helt klart at de har fått en knallstart, sier skotten.

Londonlaget står med full pott etter fire kamper, mens United ligger fire poeng bak etter like mange oppgjør. Liverpool på sin side står med fem poeng, etter et tøft program i innledningen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.