Sir Alex spår Premier League

Foto: Andrew Yates (AFP)

Sjekk hvem United-manageren frykter i årets sesong!

14.08.10 13:23

Lørdag braker det endelig løs med Premier League-fotball igjen. Og etter tidenes jevneste og mest uforutsigbare liga i fjor, er det kanskje vanskeligere enn noensinne å tippe hvem som blir med helt i toppen denne sesongen.

Regjerende mester Chelsea blir helt sikkert å regne med, mens Manchester United ganske så sikkert ønsker å revansjere tapet av tittelen i fjor.

Men bak de to mest opplagte kandidatene er det mer usikkert.

Derfor lar vi Manchester United-manager Sir Alex Ferguson bidra med sine antakelser om kommende sesong og mulige tittelrivaler. Skotten har nemlig nok av erfaring fra toppkampen i Premier League til at hans ord skulle veie tungt.

Skotten erkjenner imidlertid at Chelsea blir den tyngste rivalen av de alle, men bak der er mye åpent.

- Må ende i topp fire
Størst press legger han på naboene i Manchester, kjøpekåte City.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

- De må ende i topp fire. De har brukt alle de pengene, forventninger øker med det og de vil være utfordrere, ingen tvil om det, sier Sir Alex ifølge The Guardian.

- Roberto Mancini har kommet seg inn i jobben, han kjenner styrkene til fjorårets spillere og han har fått David Silva, Yaya Touré, Jerome Boateng og Mario Balotelli og Aleksandar Kolarov i tillegg. Jeg sa sist sesong at de kunne lett gå ut denne sommeren og kjøpe seg et nytt lag, og de må nærme seg toppen nå.

Ferguson har selv vært relativt rolig på overgangsfronten. De to største kjøpene ble gjort allerede før sommeren, med Chris Smalling fra Fulham og Javier «Chicharito» Hernandez fra Chivas i Mexico. Denne uken signerte han i tillegg overraskelsen Bebe fra portugisisk fotball.

Men det har heller ikke forsvunnet noen nevneverdige spillere fra troppen hans heller. Det er en styrke.

- Fordelen vår er at vi har ikke solgt noen spiller. Hvis du sier at City, med et ekstra år under Mancinis ledelse, vil bli bedre, så må Manchester United, med dagens stall og de yngre spillerne som blir elder, også ha blitt bedre.

Everton mest interessant
Skotten er også tydelig på at Liverpool vil bli bedre under Roy Hodgsons ledelse, mens han er skeptisk til ståa i Aston Villa.

- Jeg ville tatt med Villa, fordi Martin har gjort en strålende jobb, men nå virker det å være en del usikkerhet der, sier Ferguson og sikter til at Martin O'Neill trakk seg som manager for Villa tidligere denne uken.

Den største overraskelsen i Fergusons spådommer for neste sesong er likevel Everton. Ferguson tror nemlig Liverpools naborivaler kan slå seg inn i topp fire denne sesongen. Sir Alex tror nemlig Everton kan bli denne sesongens Tottenham.

- Det mest interessante for meg er Everton. De har alle spillerne sine tilbake, i motsetning til første halvdel av forrige sesong som var et mareritt, med skader på Mikel Arteta og Phil Jagielka, som er vesentlige tap. Når alle disse spillerne nå er på plass er de et interessant lag. Tottenham har allerede vist at de kan bryte monopolet på topp fire-plasseringer fra etablerte topplag som oss, Chelsea, Liverpool og Arsenal. Jeg forventer at Everton skal gjøre det veldig bra, sier Ferguson.

Dermed har skotten sagt sitt om hvilke lag som vil være med å prege toppkampen i Premier League. Så gjenstår det å se om skotten får rett.

Lørdag braker det uansett løs.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.