Sir Alex støttet vennen

Foto: Francisco Seco (Ap)

Sir Alex Ferguson reiste mandag til Portugal for å snakke varmt om sin hardt pressede venn Carlos Queiroz.

Oslo (ANB): Queiroz, som i to perioder har vært Fergusons assistent på Old Trafford, er i øyeblikket landslagssjef i hjemlandet. Nå står han imidlertid i fare for å miste jobben.

Queiroz er anklaget for å ha oppført seg aggressivt og kommet med kraftige fornærmelser mot dopingkontrollører som ønsket å teste det portugisiske landslaget før sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. I disse dager gjennomføres en høring som skal avgjøre landslagssjefens framtid.

Queiroz har avvist at han gjorde forsøk på å sabotere dopingkontrollørenes arbeid, men 57-åringen kan likevel bli utestengt og videre miste jobben dersom han blir funnet skyldig, skriver The Guardian.

- En av de gode
Queiroz har fått anledning til å innkalle vitner som kan gi retten et bilde av hvordan han er som person – og tirsdag dukket Sir Alex Ferguson opp i Lisboa for å gi vennen en hjelpende hånd.

. Han er en fantastisk trener og lærer, og hans hovedmål i livet er å utvikle unge mennesker. Han vil inspirere dem og sørge for at de blir gode mennesker, og nettopp derfor er jeg her for å støtte ham, sa skotten.

- Jeg kjenner ham godt, og han er en stor mann med mye verdighet. Han er en av de gode guttene, tilføyde han.

Spørsmålet er om Fergusons hjelp kan bidra til at Queiroz slipper straff etter den omtalte episoden i mai. Dopingkontrollørene hevder hardnakket at 57-åringen trakasserte dem og brukte stygt språk.

Forbudt
Å sabotere dopingtester er forbudt etter portugisisk lov. Straffen kan bli bøter opp mot 80.000 kroner eller utestengelse i helt opp mot fire år.

Queiroz hevder han var oppgitt over den uanmeldte dopingtesten tidlig på morgenen. Landslagssjefen mener spillerne hans ble unødvendig forstyrret, men hevder at han aldri gjorde noe for å stoppe testingen.

- Forståelig nok i Carlos sin situasjon, i og med at han forberedte seg til VM, var dette en stor avbrytelse. Han bør fortsette (som landslagssjef) fordi han er god nok. Han har et strålende rykte, sa Ferguson.

Queiroz har beklaget språkbruken sin under opptrinnet, men hevder banning ikke er uvanlig i fotballmiljøet. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.