*Nettavisen* Sport.

Sir Alex ut mot Liverpool-eierne

Foto: SCANPIX

Alex Ferguson synes synd på Liverpool-manager Rafael Benitez.

24.01.08 09:09

Onsdag sa Manchester United-manager Alex Ferguson for første gang at han ikke lenger ser Liverpool som en kandidat til ligagullet i Premier League. Han er også usikker på om klubben noensinne vil bli en gullkandidat - slik klubben nå styres.

- Styret må oppføre seg
Skotten legger ifølge The Guardian all skyld på de amerikanske eierne, Tom Hicks og George Gillett.

- De mangler klasse. Det med Jürgen Klinsmann (forhandlet med ham bak Benitez´ rygg) var en dårlig greie. Hos store klubber er det helt avgjørende at styret oppfører seg rett. Noe sånt kan være fryktelig vondt for en manager, sier Ferguson.

- Som manager er det også mange ganger man føler seg ensom. Folk vil ikke banke på døra di fordi de tror at du er opptatt. Sannheten er imidlertid at mye av tiden så sitter man bare der og tvinner tomler. Man kan bruke tiden til å ringe andre managere, men det er mye alenetid. I sånne stunder tror jeg Rafa må ha følt seg veldig alene i det siste, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men:

- Rafa virker som en svært sta fyr som kan legge følelsene til side og jobbe videre. Martin Jol ble mer påvirket av det da Tottenham snakket med Juande Ramos bak hans rygg.

Tre kollapser ikke
Ferguson avskriver Liverpool i gullkampen fordi det er så mange klubber foran dem.

- Nå får de konsentrere seg om Mesterligaen. Det sier jeg fordi både vi, Chelsea og Arsenal ligger foran dem. Hadde det kun vært én klubb foran så kunne man ikke avskrevet dem, men det er vanskelig å se for seg at alle de tre klubbene skal bli tatt igjen.

Han tror også at Liverpools mulighet til å kjøpe stjerner kan bli rammet av alt dramaet.

- De fleste spillere vil ønske å spille for en klubb som Liverpool, men hvis de ser at det er en konflikt mellom styret og manageren, så vil de kanskje tenke seg om to ganger. Når valget må tas, vil de kanskje heller til en stabil klubb.

- Får det jeg vil
Selv priser han seg lykkelig over sine 21 år på Old Trafford.

- I det store og hele har jeg aldri blitt nektet noe. Jeg har stort sett fått alle spillere jeg har ønsket. Styret har alltid støttet meg. Det er sånn det må være.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag