RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/REUTERS/Peter Andrews

Siren skuffet og forbannet

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Siren Sundby ble disket i den tredje OL-seilasen og mistet ledelsen.

- Hun er skuffet og forbannet, sier trener Thomas Guttormsen.

Den norske jenta var nesten minuttet foran neste båt over mållinjen på dagens siste seilas. Tidligere i dag ble Siren nummer fem på den tredje seilasen i Europajolleklassen.

Protest
Og det var etter denne seilasen Belgia og Nederland leverte inn protest mot Siren på grunn av uregelmessigheter i startområdet.

Litt over klokken 21.00 norsk tid opplyste arrangøren at Belgia og Nederland fikk medhold i protesten. Dermed blir Siren Sundbys femteplass diskvalifisert og hun rykker ned til 27. plass på tredje seilas.

På 2. plass
Sundby, som vant fjerde seilas, falt derfor ned til 2. plass sammenlagt. Hun var svært skuffet etter protestbehandlingen.

- Det er sjelden det er så mange protester i seiling, men i krig, kjærlighet og OL er vel alt tillatt, sukker Sirens trener, Thomas Guttormsen, til TV 2 Nettavisen.

- Siren er skuffet og forbannet på den nederlanske båten. Hun føler hun lyver for juryen, siden Siren og den nederlanske båten har vidt forskjellige forklaringer, påpeker treneren.

- Har Siren hatt et dårlig forhold til Nederland tidligere?

- Nei, det vil jeg ikke si, svarer Guttormsen.

- Ikke mye å si
Diskingen har i utgangspunktet lite å si for Siren Sundby. I Europajolle er reglene slik at en seiler kan stryke sin dårligste plassering. Norge varsler de vil anke protesten fra Nederland og Belgia.

- Det var veldig trangt ved starten. Startmannskapet hadde problemer med dreggen på startbåten, og den ble liggende og pendle. De har ikke gjort jobben sin, og vi forbereder en protest mot dette i morgen, sier Sundbys trener Thomas Guttormsen.

- Den nederlandske båten ble skjøvet ned på Siren av startbåten. Det var ikke Sirens feil, og jeg har sett mye rart tidligere. Vi kommer uansett til å anke avgjørelsen om vi har helikopterbilder som vi kan bruke, forteller treneren.

Ville ikke protestere
Etter et sammenstøt med den norske og belgiske båten i starten av tredje seilaset, oppfattet Nederland at de kunne ha gjort noe feil, og tok en ekstra strafferunde for å være på den sikre siden.

Den belgiske utøveren sa ifølge den norske ledelsen til Siren underveis at de ikke ønsket å legge inn protest fordi den norske jenta skulle gå for gull, men gjorde senere helomvending.

Nederland protesterte fordi de mente Siren Sundby hadde glidd bakover i båten for å unngå tjustart, mens Belgia la inn protest fordi de kom i nærkontakt med den norske båten.

- Det Nederland sier, virker feil. Siren mener hun lå ro, og at den nederlanske båten seilte inn i henne bakfra, forteller den norske treneren.

Nedbrutt
Etter det flere timer lange juryemøtet tirsdag kveld, ønsket en nedbrutt Siren Sundby ikke å snakke med pressen.

- Det blir spennende å se hvordan hun takler dette, jeg skal ta en prat med henne før hun sovner, sier Guttormsen.

Han legger ikke skjul på at det har vært en tøff dag for Siren.

- Hun har vært i ilden i 15 timer på grunn av jurymøter, trening og seilas. Klart det tar på, sier han.

Her kan du diskutere OL

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere