*Nettavisen* Sport.

Siren Sundby ble verdensmester

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Siren Sundby fra Son er blitt verdensmester i Europajolle. 20-åringen fra Son i Akershus er så suveren at hun slipper å seile den siste finaleseilasen torsdag.

17.09.03 18:57

Sundby har tidligere i år vunnet både EM og prøve-OL. I fjor tok hun sølv i VM.

- Intet kan sammenlignes med å bli verdensmester. Bare et gull i OL rager høyere, sa Siren Sundby til NTB etter triumfen.

Norges best kort i OL

Europajolle er verdens største seilklasse for kvinner, og med på programmet i Aten. Det er liten tvil om at nettopp Siren Sundby er et av Norges desidert største OL-håp i Aten neste år.

Finaleseilingene onsdag ble meget spennende. I den første seilasen under vanskelige forhold ble hun bare nummer 23. Men den andre seilasen vant hun helt suverent.

- Hun er uten tvil verdens beste kvinneseiler. Siren er trolig den beste kvinneseileren vi har hatt gjennom tidene. Ingen er i tvil om at hun er en av de største medaljekandidatene i OL neste år, konkluderte trener Thomas Guttormsen overfor NTB.

Seriøs og treningsvillig

- Hva skiller henne fra andre seilere?

- Tre ting. Hun er hundre prosent seriøs i alt hun driver med, hun er meget treningsvillig og hun mestrer alle forhold på en seilbane like bra. I tillegg er hun sterk psykisk og en glede for en trener å arbeide med, skrøt Guttormsen.

- Og med slike kombinasjoner blir det bra resultater. Hun tar alle konkurranser like seriøst, og ofte har jeg vært nødt til å holde tilbake på treningsmengder, sa Guttormsen, som nå skal følge henne tett fram mot OL i Aten.

Det er andre gang Norge får en verdensmester i europajolle. I 1992 ble Karianne Eikeland fra Bergen verdensmester. Det var samme år som Linda Andersen fra Tønsberg vant OL-gull i europajolle i Barcelona.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.