*Nettavisen* Sport.

Siren Sundby trapper ned

Foto: Scanpix/Jon Eeg

Neste helg flytter OL-vinner Siren Sundby til København for å studere. Hun trapper dermed ned med seilingen, og satser mot Beijing-OL først fra neste år.

24.07.05 10:40

Sundby har allikevel tro på ny OL-suksess om tre år, selv om hun skal konsentrere seg mest om andre ting i den nærmeste fremtiden.

E-jolle-øvelsen, som Sundby vant i 2004-OL, er tatt av programmet i Beijing. Derfor vil sonsjenta satse videre i 470 sammen med makker Karianne Melleby. Melleby trapper også ned det kommende året, men begge har planer om å satse hardt igjen fra 2006.

- Full gass
- Det kommer litt an på hvor mye vi får seilt sammen det nærmeste året. De to årene deretter er vi uansett innstilte på å gi full gass igjen, sier Sundby til Moss Avis ifølge VG.

Sundby har et OL-gull og en 3. plass i verdenscupen i Italia som de største triumfene på CV'en til nå. Om fem år satser hun på å ha føyet til et femårig studium i sivilingeniørstudiet i teknisk design.

Ute av medaljekampen
Andre nyheter fra seilefronten: Den norske ynglingen med Karianne Eikeland, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed er ute av medaljekampen i VM etter en svak dag tre. Trioen startet meget bra, men kjemper nå "bare" om en topp-ti-plassering.

- Vi må hjem å trene mer på skiftende forhold som vi får på innsjøer, sier landslagstrener Thomas Guttormsen ifølge seiling.no.

Seilasen avsluttes med ett race søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag