RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siren trives med presset

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): «Hele» Norge forventer gull til Siren Sundby i OL-seilingen. Men verdens beste seiler er ikke plaget av forventningspresset.

- Det er klart jeg ikke klarer å stenge folks forventninger ute, men jeg tror jeg kan bruke det positivt. Det gjør at jeg hele tiden er maks skjerpet og fokusert, sier Siren Sundby til TV 2 Nettavisen.

- Men man må huske at en ikke bare kan forhåndsbestille gullet, slik enkelte kanskje tror. Man kan ikke garantere på forhånd at dagsformen er på topp, eller hvordan vær og vind blir. Dessuten spiller selvsagt flaks og uflaks inn.

Verdens beste
Det er kanskje ikke så rart at nasjonen nærmest allerede har innkassert OL-gull i Europajolle. For Siren Sundby har vært verdens desidert beste seiler i sin klasse de siste årene. Hun har vunnet hver regatta hun har seilt de siste 14 månedene, er verdensmester to år på rad og ble kåret til verdens beste seiler uansett kjønn eller klasse i fjor.

- Det var stort å vinne VM i fjor, men det aller største var å bli kåret til verdens beste seiler. Men det er Aten-OL som har vært det store målet, sier 21-åringen.

Lang pause
- Forberedelsene til OL har vært optimale. Etter VM i juli tok jeg en pause på to og en halv uke hvor jeg ikke var i båten. Jeg trodde kanskje pausen var for lang, men nå vet jeg at det var veldig viktig. Jeg kunne nesten ikke vente på å komme tilbake i båten.

Det norske seileresset ankom OL-byen forrige fredag, og har brukt tiden til å teste båten og gjøre seg kjent med forholdene. Nå gleder hun seg til å komme igang med konkurransen.

- Nå er vi vant til forholdene og varmen, og gleder oss til å komme igang. Selv om det er meldt kraftig vind og regn neste uke når vi skal seile. Jeg hadde foretrukket at det var varmt og fint slik som nå, men jeg tror det går greit uansett forhold, sier den blide jenta.

Avslappet
Under fredagens møte med den norske pressen var det Siren Sundby alle ville ha en bit av. Men 21-åringen var avslappet og blid, og svarte på spørsmål om det meste.

- Jeg synes medieinteressen og oppmerksomheten er bare positivt. Det er veldig bra at interessen for seilsporten er stigende i Norge, og personlig lærer jeg mye av dette. Jeg er for eksempel blitt mer utadvent etter hvert, sier hun.

OL starter for Siren Sundby på søndag. Hun skal gjennom til sammen elleve seilaser før hun forhåpentligvis står øverst på seierspallen søndag 22. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere