RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sirkussjefen knuste curlingklovnene

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Canadas Kevin Martin fikk revansj på hjemmebane og avspiste Norges curlingklovner med sølv.

VANCOUVER/OSLO (Nettavisen): Norges curlinggutter Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson, Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud har tatt OL i Vancouver med storm.

Mye på grunn av godt spill, men kanskje enda mer på grunn av deres karakteristiske bukser som minner om klovnebukser.

I finalen natt til søndag var det likevel ingen tvil om hvem som til slutt kom til å le best.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Som en sirkussjef
Curlingens grand old man, Canadas skip Kevin Martin, ledet hjemmelaget med stødig hånd gjennom hele kampen som en sirkusdirektør foran et ellevilt hjemmepublikum i Vancouver Olympic Centre. Curling er Canadas nasjonalsport nummer én.

Foran den siste omgangen ledet Canada med 6-3 over Norge, og klovnegutta trengte et lite mirakel for å sikre norsk curlinggull.

Da Martin satte Canadas siste stein i kampen og fjernet en av Norges to steiner i boet, var gullet sikret og elleville scener utspant seg på isen.

Revansj
Det var litt av en revansj for Martin som var i nesten samme situasjon under OL i Salt Lake City i 2002. Den gang misset han på den siste og avgjørende steinen, og dermed var det Norge med skip Pål Trulsen som kunne juble for OL-gull.

- Det er ikke akkurat ufortjent at han får gullet han har drømt om så lenge. Han har vunnet alle kampene her, leder verdensrankingen, og han kunne like gjerne ha tatt gullet i 2002 også - uten at det ville vært til forkleinelse for noen, sier Trulsen, som nå er norsk sportssjef, til Nettavisen.

Han skulle gjerne reist hjem med et norsk gull, men gråter ikke over sølvmedaljen.

- Vi er fornøyde med medalje, og vi har all grunn til å være stolte av laget. Jeg synes vi spilte brukbart, selv om vi nok har spilt bedre kamper i denne turneringen, sier Trulsen.

- Kjempefreeze
Han trakk fram et par situasjoner som var med på å avgjøre finalen.

- Vi henger godt med helt til Canadas treer (John Morris) har to doble og en trippel tidlig i kampen. I tillegg har Kevin (Martin) en kjempefreeze i 7. periode. Da ble det tungt for oss etterpå, innrømmer Trulsen.

Men om det ikke ble gull i Vancouver til skip Thomas Ulsrud og hans menn, har de med sine klovnebukser i hvert fall skapt en interesse for curling både nasjonalt og globalt som kanskje er mer verdt både for dem selv, for curling generelt og for Kevin Martins Canada, enn et enkelt OL-gull er.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere