RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RYGGEN MOT VEGGEN: Uten seier mot Colombia ser ting virkelig stygt ut for Nicolas Otamendi, Marcos Rojo og Paulo Dybala.
RYGGEN MOT VEGGEN: Uten seier mot Colombia ser ting virkelig stygt ut for Nicolas Otamendi, Marcos Rojo og Paulo Dybala. Foto: Victor R. Caivano (Ap)

Sist gang dette skjedde kom ikke Argentina til VM

Verste åpning på 45 år.

Før møtet med Colombia tirsdag står VM-finalistene fra 2014 med ryggen mot veggen. For første gangen i nasjons historie har de ikke vunnet noen av sine tre første kvalifiseringskamper til et VM.

Sjokktapet hjemme mot Ecuador har siden blitt fulgt opp med uavgjort mot Paraguay og erkerivalen Brasil. Nå er det mange som tror det kan spøke for Argentinas deltagelse i Russland i 2018.

Da Argentina prøvde å kvalifisere seg til VM i México i 1970 var kvalifiseringen gjort i form av et gruppespill der Argentina møtte Perú og Bolivia. De himmelblå tapte to av kampene, spilte én uavgjort og vant én. Dermed gikk de glipp av VM. Siden har de kvalifisert seg hver gang.

Press på Tata

Den som kjenner det største presset er nok landslagssjef Tata Martino. Den rutinerte 52-åringen hadde stor suksess med det paraguayanske landslaget og den argentinske klubben Newell's Old Boys.

Etter dette fikk han prøve seg en sesong i den spanske stormakten FC Barcelona der ting ikke gikk like bra, før han tok over etter Alejandro Sabella som argentinsk landslagssjef.

Skulle Argentina finne på å tape bortekampen mot Colombia i Barranquilla er sjansene store for at Tata igjen må se seg om etter en ny jobb.

Skadeskutt

Mye av problemene for Tata og Argentina har den siste tiden vært skadene. Mye av styrken i troppen ligger i det vanvittige angrepet der Carlos Tévez, Lionel Messi og Sergio Agüero har vært toneangivende.

Nå er alle tre skadet, og Argentina må igjen lete etter nye bærebjelker lengst fremme i banen. Det eneste målet de har scoret i denne kvalifiseringen kom nettopp via en av disse erstatningene; PSGs Ezequiel Lavezzi.

I tillegg skal også midtbanegeneralen Javier Mascherano slite med en skade han pådro seg mot Brasil. Det stopper ikke der heller, for Argentina har også måttet hente inn erstattere i forsvarsleddet for å demme opp for skader.

Det virker nærmest utenkelig at et VM skal foregå uten Argentina, men skulle de fortsette å underprestere begynner ting virkelig å spøke for «Los Albicelestes».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere