RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sist slått: 17. januar

Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bente Skari vant ti verdenscuprenn på rad. Hvor stopper Marit Bjørgen?

Bente Skari vant ti verdenscuprenn i langrenn på rad i 2002/03-sesongen. Fra hun vant 15-kilometeren i Cogne 14. desember 2002, klarte ingen å slå henne i verdenscupsammenheng før i Lahti 16. mars 2003.

Se Skaris seiersrekke her!

Ti seirer på rad er naturligvis rekord. Ingen andre har noen gang vært like suverene.

Men nå setter Marit Bjørgen den forrige norske langrennsdronningen under hardt press.

Seks på rad
Bjørgens overlegne seier i verdenscupåpningen i Gällivare sist lørdag var nemlig hennes sjette seier på rad i verdenscupen. Hun vant alle de fem rennene etter OL sist vinter – og er faktisk ikke blitt slått i verdenscupsammenheng siden 17. januar, for over ti måneder siden.

Se Bjørgens seiersrekke her!

- Marit kan slå Bentes seiersrekke. Jeg vil si hun ligger godt an til det nå, sier Dag Kaas – som var Bente Skaris trener, og som nå er fagansvarlig for langrenn i Olympiatoppen.

- Hun har greid å følge opp den grundige jobben hun startet på i fjor, og rett og slett vært veldig flink i treningsarbeidet sitt, fastslår Kaas.

I helgen er det altså en treetappers minitour i Kuusamo. Kun sammenlagtlisten teller som enkeltstående renn i verdenscupen. Deretter skal Bjørgen etter planen gå to individuelle renn i Davos og ett i La Clusaz før hun tar juleferie.

Vinner hun alt, er hun oppe i ti strake verdenscupseirer før julegavene pakkes opp.

- Nesten for langt foran
- Marit har vist en enorm styrke så langt i år. Hun er nesten litt for langt foran de andre, men det kommer nok til å jevne seg ut utover vinteren. Ikke fordi Marit blir dårligere, men fordi de andre blir bedre, sier Kaas.

- Med utgangspunkt i det Bjørgen har vist så langt i vinter – hvor langt er hun unna det optimale?

- Teknisk sett er hun veldig nær det som er perfekt for henne. Hva som er den mest effektive teknikken, kan variere fra løper til løper, men det handler om å få brukt kreftene mest mulig effektivt, sier Kaas.

Vinner Marit Bjørgen de fire kommende rennene, tangerer hun også Bente Skari i antall verdenscupseirer totalt. Bjørgen har 38, mens Skari stoppet på 42.

Minitouren i Kuusamo innledes med klassisk sprint fredag, fortsetter med 5 km klassisk intervallstart lørdag og avsluttes med 10 km jaktstart i fristil søndag. Etappeseirer gir halv poengpott i verdenscupen, men det er altså bare sammenlagtseier som teller i de offisielle statistikkene til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

PS. Nettavisen har til nå operert med 41 verdenscupseirer på Bente Skari, ettersom dette er tallet som er registrert i FIS-databasen. Ifølge VGs statistikkekspert Geir Juva mangler imidlertid Skaris seier i sprinten under prøve-OL i Soldier Hollow 14. januar 2001 i de offisielle statistikkene. Årsaken er at prologresultatene ved en feiltakelse er registrert som sluttresultat. Dermed har Katerina Neumannova fått en seier for mye. Takk til Geir Juva for oppklaringen!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere