Gå til sidens hovedinnhold

SISTE: - Thor Hushovd legger opp

TV2 melder at Thor Hushovd vil meddele at han legger opp på en pressekonferanse klokken 11.00.

Etter det TV2 erfarer har Thor Hushovd bestemt seg for å avslutte sykkelkarrieren.

Han har innkalt til pressekonferanse klokken 11.00.

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad synes det er trist at Husohovd nå setter strek for en lang og innholdsrik karriere.

- Det er en vemodig dag for alle som er engasjert og brenner for norsk sykkelsport og for det norske idrettspublikummet generelt. Thor har gitt oss så mange gleder med sine prestasjoner i store internasjonale ritt. Han har skapt engasjement, sier Kaggestad til Nettavisen.

Kaggestad er helt klar på at det ikke er kun i Norge Hushovd har gjort seg populær i løpet av karrieren.

- Han har vært en bauta i internasjonal sykkelsport. Ikke bare på grunn av resultatene, men også på grunn av holdningene sine. Det er én av grunnene til at han har fått den statusen han har, sier Kaggestad.

Kaggestad håper Hushovd fremdeles kommer til å engasjere seg i sykkelsporten og erkjenner at det nok er rett tid å gi seg på.

- Han er en av de største idrettsprofilene Norge har internasjonalt, og det er trist at en æra er over. Samtidig har han slitt veldig i det siste, og han har ikke vært frisk.

Hushovd ble vraket til årets Tour de France av BMC, og han har slitt med å finne tilbake til formen som gjorde ham til en av verdens beste syklister.

Hushovd slet med et virus i 2012, og kroppen har ikke fungert optimalt.

- Nå må jeg stikke fingeren i jorda og si at jeg ikke er i rute, jeg er ikke i form og har ikke helsa i orden til å være med i Tour de France, sa han til NRK etter en skuffende etappe i Critérium du Dauphiné i juni.

Nå ser det altså i tillegg ut til at karrieren går mot slutten for en av landets største idrettspersonligheter gjennom tidene.

Oksen fra Grimstad, som han blir kalt, har hele ti etappeseire i Tour de France. Han vant i tillegg den grønne poengtrøyen i både 2005 og 2009.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett