Gå til sidens hovedinnhold

Siste dag i Sky-drakten

Spesiell norsk sykkeldag i vente.

Lars Petter Nordhaug kjører i dag sitt siste ritt for Team Sky. GP Beghelli blir derfor 28-åringens endelige opptreden i den svarte og hvite drakten. Nordmannen skal sykle for det nederlandske storlaget Rabobank neste sesong.

- Det blir rart, men det er jo slik at man ser mest fremover. Akkurat nå ser jeg mest frem til en ferie, og reflekterer ikke mye over at jeg skal sykle på et annet lag i 2013, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no

Team Sky har gjort mange endringer foran sesongen 2013. Det britiske storlaget har blant annet hentet inn Jonathan Tieran Locke, som det stilles store forventninger til i blant annet Ardennerklassikerne, rittene hvor også Nordhaug har egne ambisjoner.

- Når jeg får på meg ny drakt og drar på første treningssamling med de nye gutta, blir det nok spesielt, sier en spent Nordhaug.

Kjører for ny kontrakt
Vegard Stake Laengen kjører også ritt i dag, spurtklassikeren Paris-Tours, men med helt andre forutsetninger enn landsmannen Nordhaug. Team Type 1-rytteren kjemper nemlig for ny proffkontrakt etter at hans nåværende avtale med det amerikanske laget løper ut etter årets sesong.

- Det er klart at med et godt resultat i Paris-Tours, så kan jeg skaffe meg gode forhandlingskort, sier Vegard Stake Laengen til TV 2 Sporten.

Team Type1-laget har som formål å skape oppmerksomhet om idrett og diabetes, og fordi Stake Laengen ikke er diabetiker må han finne seg en annen arbeidsgiver i 2013.

- Agenten min jobber med både World Tour-lag og prokontinentallag. Det er fortsatt en del lag som ikke har fylt opp stallene sine, så jeg håper det ordner seg, forteller Stake Laengen.

I likhet med Stake Laengen er også Aleksander Kristioff på plass i dagens Paris-Tours, et ritt som på folkemunnet kalles for «spurtklassikeren». Rittet er 235.5 kilometer langt og ender på Avenue de Grammont i Tours, men hvor bare ti av de siste 24 avslutningene har endt i massespurt.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken