RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Siste nordmann slått ut

Sist oppdatert:
Jan-Olav Sjåvik røk ut før finalebordet i EPT København, men fikk med seg en pen slump penger likevel.

KØBENHAVN (Nettavisen): Jan-Olav Sjåvik (42) viste nok en gang at han er en pokerspiller i verdensklasse under European Poker Tour-stevnet i København denne uka.

Sjetongnød
Dessverre ble det ikke noe finalebord på den sympatiske 42-åringen denne gang. Han var i sjetongnød og måtte satse de siste restene på hånden K-5 i spar, og ble slått ut av et sjuerpar som ble til tress.

- Turneringen sett under ett er jeg godt fornøyd. Men når jeg først kommer til den siste dagen, kunne det jo ikke gått stort verre, forteller Sjåvik til Nettavisen.

- Den siste potten spilte seg selv. Jeg hadde K-5 i spar og bare sju ganger storeblind, han hadde et sjuerpar og måtte syne, selv om han brukte merkelig lang tid før han gjorde det. Det skal være et automatisk syn. Og da det kom en sjuer til i floppen, var jeg i realiteten død.

Trøsten får være at han fikk 255.000 norske kroner for tiendeplassen.

- Jada, det er jo bra, det, for det er ganske store driftskostnader når man driver med dette her, smiler oslomannen.

Comeback
Sjåvik ble beste nordmann i EPT København, Skandinavias største pokerturnering. Det var ikke store sjansene for det da han satt på slutten av spilledag én med bare 3.000 sjetonger og snittet var nærmere 20.000.

På to elleville timer økte han imidlertid til 67.000. Og dermed kunne han holde stø kurs mot nok en topplassering. Det har blitt mange av dem det siste året.

Sjåvik ble nummer tre i både poker-EM og Master Classics, og fikk også med seg et finalebord i fjorårets VM-serie. Nå planlegger han en til til Los Angeles i februar, for å spille LA Poker Classic og World Poker Tour.

- Etter det er det disse to nye EPT-ene i Dortmund og Warsawa. Det er ikke helt sikkert at jeg spiller der, men det er vel en god sjanse for det, mener Sjåvik, som ofte beretter om livet som pokerspiller på sin egen nettside.

Totalt var det 69 nordmenn med i EPT København, sesongens femte EPT-turnering. Men bare fire norske spillere kom i pengene. Foruten Sjåvik fikk også Jonas Helness (26. plass, 62.000 kroner), Arve Leikarnes (37. plass, 46.000) og Bastian Landehagen (38. plass, 46.000) med seg pengepremie fra København.

Dermed gikk det dårligere i EPT København i år enn i fjor, da Edgar Skjervold ble nummer to.

Svensk seier
EPT København ble til slutt vunnet av svensken Magnus Petersson (29), som til daglig jobber som økonomisk rådgiver.

Petersson var tålmodig under hele finalebordet, og hadde bare 442.000 sjetonger da det var tre mann igjen. Richard Toth hadde 1.217.000 sjetonger og Bertrand Grospellier ledet klart med sine 2.126.000 sjetonger.

Grospellier slo ut Toth, men mistet kort tid etterpå ledelsen til Petersson da svensken fikk fullt hus mot franskmannens tress.

Avgjørelsen kom da Petersson floppet to par med hånden Q-6, og Grospellier gikk all in med A-J og flushedrag. Det kom imidlertid ikke flere hjerter på bordet - og dermed kunne Magnus Petersson juble for seier og motta førstepremien på 4,5 millioner kroner. Grospellier fikk 2,5 millioner for andreplassen.

- Dette er en veldig deilig følelse! sa Petersson da det hele var avgjort.

European Poker Tour er den største turneringsserien i Europa, og arrangeres av spillselskapet PokerStars. Det er totalt åtte turneringer på terminlisten for denne sesongen, som er den tredje i rekken. Det koster 5.000 euro å delta i EPT-turneringene, med unntak av finaleturneringen i Monte Carlo, som koster 10.000 euro.

Bjørn-Erik Glenne fra Oppegård vant EPT Barcelona i september, og ble dermed den første norske vinneren i EPT. Glenne fikk 5,7 millioner kroner for seieren i Barcelona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere