Gå til sidens hovedinnhold

Siste nytt om Tippeligalagene

Et skadeskutt Rosenborg møter Odd Grenland lørdag. Sjekk skadesituasjonen og våre tips om helgas runde.

RBK-Odd spilles lørdag, de andre kampene spilles søndag, med unntak av Brann - Lillestrøm. Den spilles mandag. TV 2 Nettavisen vil komme med vurdering av den kampen mandag.

Rosenborg - Odd Grenland

Lerkendal lørdag 16.00

Vårt tips: 2-0

Begge lag sliter med skader. Verst er det imidlertid for Rosenborg. De må klare seg uten Erik Hoftun og Roar Strand. Disse blir trolig erstattet av Jan Gunnar Solli og Christer Basma. I tillegg er i skrivende stund 5-6 stykker usikre.

Odd Grenland har Ronny Deila og Edwin van Ankeren ute. Gladmeldingen er at Alexander Aas og Morten Fevang er tilbake etter karantene. Odd er revansjelystne etter tapet mot Brann sist og trener Arne Sandstø er glad for å ha Aas og Fevang tilbake.

- Ja. Vi har en liten stall og merker når vi har tre spiller ute, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Odd pleier å ha et godt tak på RBK i Trondheim, men vi tror likevel trønderne vinner greit.

AaFK – Sogndal

Kråmyra søndag klokken 16.00

Vårt tips: 1-3

Aalesund må klare seg uten midtbanespilleren Paulo dos Santos og midtstopperen Christian Steen, som begge fikk rødt kort sist. I tillegg er Adam Skumawitz skadet.

Sogndal holdt Rosenborg til uavgjort sist og flyter nok på det. Har fortsatt Tommy Øren, Christian Kalvenes og Rune Buer Johansen skadet. Ousman Nyan er tilbake. Vi holder en knapp på laget fra saftbygden, men tror det kan bli en jevn kamp ettersom mye står på spill for bunnlaget Aalesund.

Bryne – Stabæk

Bryne stadion søndag klokken 16.00

Vårt tips: 2-1

Hjemmelaget har fortsatt Roger Nilsen og Trond Bjørnsen skadet. I tillegg er også Kenneth Giske ute med skade.

Stabæk har skadefritt mannskap. Unntaket er Tryggvi Gudmundsson., som fortsatt sliter med tretthetsbruddet i foten han pådro seg i juli.

Bryne røk ut av Rogalandscupen mot et tredjedivisjonslag og er nok lystne på å vise Reine Almqvist at de er bedre enn som så. Er veldig sterke hjemme og kan fort slå bæringene, som sliter på spissplassen.

Vålerenga - Bodø/Glimt

Ullevaal stadion søndag klokken 16.00

Vårt tips: 2-1

Vålerenga må klare seg uten Kjetil Rekdal og David Hanssen som begge er utestengt. Ardian Gashi ble strekkskadet i U21-landskampen mot Bosnia for en uke siden, men er tilbake i full trening og er trolig spilleklar. Nykommerne Abdoulaye M'Baye og Karel Snoeckx kan få sin debut her.

Bodø/Glimt mangler fire sentrale spillere i denne kampen. Trond Fredrik Ludvigsen, André Hanssen og Runar Berg soner karantene, mens Stig Johansen fortsatt er skadet. Men trener Øystein Gåre er fortsatt optimist.

- En skal ikke bruke energi på de som ikke skal spille, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vi tror Glimt er såpass svekket offensivt at Vålerenga får en etterlengtet seier.

Tromsø - Molde

Alfheim stadion søndag klokken 16.00

Vårt tips: 2-2

Svein Morten Johansen er fortsatt skadet og spiller ikke for Tromsø. Vertene må også klare seg uten Jonas Johansen og Kevin Harmse som er på landslagsoppdrag. Henholdsvis med U18 og Canadas U21. I tillegg er Ole Talberg utestengt på grunn av gule kort.

Også Molde sliter med karantener. Både Trond Strande og Petter Christian Singsaas er utestengt. På plussiden har moldenserne islendingen Bjarni Thorsteinsson tilbake etter skade.

Tromsø er inne i en god periode. Har vunnet samtlige kamper under Terje Skarsfjords ledelse. TV 2 Nettavisen tror det første poengtapet kommer mot Molde.

Viking - Lyn

Stavanger stadion søndag klokken 18.00

Vårt tips: 2-1

Bjørn Dahl og Kristian Sørli er begge utestengt, Jørgen Tengesdal og Erik Fuglestad er fortsatt skadet og Ivan Austbø, Alexander Gabrielsen og André Danielsen er bortreist med U18-landslaget. Men trener Kjell Inge Olsen er ikke bekymret over alle forfallene. - Vi har en bred tropp, så det går bra, sier han til TV 2 Nettavisen. Nykommeren fra FK Haugesund, Jone Samuelsen, kan debutere fra start i Tippeligaen for Viking.

Thomas Lagerlöf og Per Egil Swift sliter med skader og er begge usikre foran søndagens kamp. Ellers har Jan Derek Sørensen friskmeldt seg og er igjen aktuell for spill.

Vi tror Viking blir hakket for gode for Lyn, som roter seg enda lenger inn i nedrykksstriden.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar