*Nettavisen* Sport.

Siste om Champions League

Foto: (Scanpix)

Lampard mot Ronaldinho. Chelsea mot Barcelona. Det er ikke verdenslaget som møter europalaget, det bare virker sånn. Se her for siste nytt og TV 2 Nettavisens tips.

22.02.06 15:30

Chelsea - Barcelona:
TV 2 Nettavisens tips: H
Ett år er gått siden Chelsea sendte Barcelona ut av Champions League i det som ble døpt den moralske finalen i turneringen. I kveld får katalanerne sjansen til å revansjere seg når verdens i øyeblikket kanskje to beste fotballag møtes på Stamford Bridge.

Oppgjøret bør være egnet til å gi enhver fotballelsker vann i munnen. Begge lag har verdensstjerner på samtlige plasser på banen. Og benken full av fantastiske fotballspillere som ville gått rett inn i nesten enhver førsteellever.

Petr Cech, John Terry, Claude Makelele, Carvalho, Arjen Robben, Hernan Crespo, Didier Drogba og Frank Lampard mot Valdes, Puyol, Deco, Samuel Eto'o, Lionel Messi, Xavi, Iniesta - og den største stjernen av dem alle - Ronaldinho.

Mye skal til for at den vanvittige dramatikken fra fjoråret skal gjentas. Den gang vant Barca 2-1 hjemme på Nou Camp, før Chelsea slo tilbake og tok seg til kvartfinalen etter å ha slått katalanerne 4-2 i et fyrverkeri av en kamp på Stamford Bridge. Uansett bør det være duket for fotballfest når serielederne i to av verdens beste ligaer møtes til dyst.

William Gallas (skadet) og Michael Essien (suspendert) mangler for Chelsea, og spesielt Essien har vist seg sentral denne sesongen. Det kan svekke laget litt, men denne kampen er det egentlig helt umulig å spå noe om. I Barcelona er kun kantspiller Ludovic Giuly ute. TV 2 Nettavisen mener at det egentlig er helt umulig å spå, men må vi velge så går vi for hjemmeseieren.

Følg Chelsea - Barcelona direkte her

Ajax - Inter:
TV 2 Nettavisens tips: B
Ajax går til kampen uten god form og med flere skader. Situasjonen kunne vært mye bedre. Nøkkelspillerne Wesley Sneijder, Tomas Galasek og Zdenek Grygera er alle ute, og Steven Pienaar mangler også. Klaas Jan Huntelaar, som kom til Ajax fra Heerenveen i januar, er imidlertid klar og særdeles spennende helt på topp. Han har score seks mål på sju kamper for Ajax.

For Inter det mer velstand på spillersiden. Luis Figo, Walter Samuel, Esteban Cambiasso og Dejan Stankovic er alle klare igjen, og det trengs etter tre kamper uten seier i Italia.

Inter går til kampen som klare favoritter. Utelukk imidlertid ikke uavgjort. Ajax-trener Danny Blind har varslet at 0-0 vil være et bra resultat, og itaienske lag på bortebane i Europa tar som regel ikke altfor mange sjanser offensivt.

Følg Ajax - Inter her

Rangers - Villarreal:
TV 2 Nettavisens tips: U
Rangers sjokkerte alle da laget som den første skotske klubben noensinne tok seg videre til gruppespillet - på bekostning av blant andre Porto. Mindre overraskende var det ikke at Villarreal gikk til topps i gruppespillet - foran Benfica, Lille og Manchester United.

Verken Rangers eller Villarreal har klart å hevde seg helt i toppen i sine respektive serier i år. Glasgowlaget er nummer tre i skotsk Premier League, hele 21 poeng bak Celtic, mens Villarreal er nede på en syvendeplass i Primera, 17 poeng bak Barcelona. Villarreal må uansett finne seg i å ha favorittstempelet i kveld.

De fikk en opptur med 4-0 mot Espanol i helga, og får i denne kampen tilbake både Juan Pablo Sorin og Juan Roman Riquelme. Sistnevnte er vel like viktig for Villarreal som for eksempel Ronaldinho er for Barcelona - uten sammenlikning for øvrig. Skotske lag er alltid vanskelige på sin egen hjemmebane, men spanierne blir uansett favoritter til å gå videre etter to kamper.

Følg Rangers - Villarreal her


Werder Bremen - Juventus
TV 2 Nettavisens tips: H
I fjor røk tyskerne 2-10 for Lyon på samme tidspunkt i turneringen, men det skremmer ikke trener Thomas Schaaf.

- Vi følger vår tro, og det er å angripe, sier han.

Det viste Werder i hjemmekampen mot et annet italiensk lag, Udinese, i gruppespillet. De tok raskt ledelsen 3-0, slapp Udinese tilbake til 3-3, før de avgjorde med 4-3-målet.

Mot Juventus gjør også stjernespissen Miroslav Klose comeback. Det skal normalt ikke svekke offensiven.

Lilian Thuram og Federico Balzaretti er tilbake for Juventus, men det skal være usikkerhet rundt Zambrotta. Ellers stiller de italienske serielederne med alle stjernene.

Juventus har slitt i kamper hvor motstanderen har gått ut i hundre, og det er nettopp det Werder pleier å gjøre. De kjørte over Barcelona i store perioder da lagene møttes i gruppespillet, men tapte 0-2. TV 2 Nettavisen tror tyskerne lykkes onsdag, men at italienerne går videre etter to kamper.Følg Werder Bremen - Juventus her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag