RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for Aksel

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal bør prestere i Kitzbühel om han vil ha med seg selvtillit i OL-bagasjen.

- Jeg har god nok tid, sa Aksel Lund Svindal til Nettavisen onsdag, på spørsmål om han begynner å bli stresset i jakten på toppformen.

Det er 23 dager igjen til utfor står på programmet i Vancouver som den første olympiske alpinøvelsen. 23 dager igjen til gullformen må være der.

Aksel Lund Svindal har en langt vei å gå.

15.-plass best
27-åringen har ikke overbevist i utfor denne sesongen, i alle fall ikke etter tredjeplassen i Beaver Creek i USA 5. desember.

Lund Svindal ble nummer 17 i Val Gardena, 20 i Bormio og 15 i Wengen. Det har gått bedre i super-G, hvor det er blitt én seier (Val Gardena), én sjuendeplass (Val d'Isere) og én 14.-plass (Lake Louise).

Nå, denne uka, i Kitzbühel, har nordmannen sin siste sjanse før OL til å levere gode verdenscupresultater i fartsdisiplinene. Verken super-G eller utfor står på programmene til Schladming eller Kranjska Gora, som følger etter Kitzbühel.

Kule Kitzbühel
- Hvor viktig blir det for deg å prestere i Kitzbühel?

- Kitzbühel er svært, det er sesongens høydepunkt, så uavhengig av OL er det kult å kjøre fort i Kitzbühel. Jeg hørte at en foreløpig beregning viser at det kommer 72.000 tilskuere til helgen, så det er uansett gøy å kjøre bra her, sier Lund Svindal til Nettavisen.

- Hvordan skal du finne formtoppen?

- Kjøre renn. Det er den beste treningen du kan få, i hvert fall når det gjelder fartsdisiplinene. Det er vanskelig å trene på det. Jeg kjører Kitzbühel og Kranjska Gora, men jeg tror kanskje ikke at jeg kjører i Schladming, sier Lund Svindal.

20 år siden sist
Ingen nordmenn har vunnet utforrennet i Kitzbühel siden Atle Skårdal gjorde det i 1990, med to fattige hundredelers margin til østerrikeren Helmut Hoflehner.

Dette var for øvrig den første av Skårdals totalt seks verdenscupseirer i utfor.

Aksel Lund Svindal har aldri blitt bedre enn nummer 19 i den tradisjonsrike Hahnenkamm-utforen. Onsdag var han imidlertid femte raskest under treningen i Kitzbühel, slått med 66 hundredeler av Didier Cuche fra Sveits, som var bestemann.

Torsdag var Bode Miller best under utfortreningen. Amerikaneren kjørte den 3,2 kilometere lange løypa på 1.52,21, og var 12 hundredeler raskere enn Didier Cuche. Aksel Lund Svindal hadde fjerde beste tid, og var bare 46 hundredeler bak Miller.

Nettavisen følger fredagens super-G direkte fra klokken 11.30!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere