RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for Aukland

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
Anders Aukland er fortsatt ikke helt frisk, men bestemte seg onsdag for at han kommer til å gå én distanse i neste ukes NM.

Aukland var gjennom nye tester onsdag. Resultatene var brukbare, men heller ikke mer.

- Jeg skal gå én distanse i NM. Så får vi se hvordan det går, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kan ikke trene for fullt
Aukland har slitt med en voksen versjon av kyssesyken hele sesongen, og kan fortsatt ikke trene for fullt. Det kan han heller ikke gjøre frem mot NM. Kroppen kjenner fortsatt etterdønningene av viruset. Likevel drømmer han om å kunne gå VM-femmila.

I NM vil han vise seg i klassisk ved å gå enten jaktstarten eller stafetten. Foreløpig har han ikke bestemt seg for hvilken av distansene.

- Det er umulig å si hvordan det går. Sannsynligvis ikke så bra. Men nå gleder jeg meg bare til å gå skirenn igjen. Så får vi ta det fra der, sier han.

Gambler ikke
- Gambler du?

- Nei. Jeg har ventet lenge, og det har vært lurt. Og skulle jeg merke noe, så stopper jeg umiddelbart. Jeg tar ingen sjanser, og vil ikke risikerer å ødelegge også for neste sesong. Skulle det gå dårlig, stopper jeg heller og tar en tidlig påskeferie i stedet, sier han.

- Målet om VM-gull på femmila må virke langt borte akkurat nå?

- Det føles veldig langt borte, men det er viktig for meg å ha den som mål. Ellers ville det ikke vært mye igjen av sesongen, sier Aukland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere