RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Siste sjanse for Chelsea

Sist oppdatert:
Tottenham har gitt Chelsea en deadline til fredag i Frank Arnesen-saken. Hvis ikke går de til fotballforbundet.

Frank Arnesen-sagaen tok torsdag en ny vending. Engelske aviser viste bilder av Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Frank Arnesen sammen på russerens yacht.

Bildene fikk Tottenham til å reagere. De er i konflikt med Chelsa over Arnesen, og hevder at Stamford Bridge-klubben ulovlig har kontaktet dansken. Etter at Arnesen-sagaen først blusset opp, har partene forsøkt å nå enighet. Uten å lykkes.

Etter de siste bildene i engelsk presse har imidlertid Tottenham fått nok. Nå truer de med å klage Chelsea inn til det engelske fotballforbundet hvis klubbene ikke blir enige før klokka 13 norsk tid fredag.

Nærmere poengstraff
Det alvorlige for Chelsea i saken, er at klubben risikerer å starte neste sesong med minuspoeng hvis Tottenham leverer en klage. Klubben fikk en betinget trepoengsstraff i Ashley Cole-saken. Det betyr at klubben blir trukket i poeng hvis de blir tatt i en liknende sak en gang til innen utgangen av neste sesong.

Og Arnesen-saken er en liknende sak. Blir de funnet skyldige, blir konsekvensene voldsomme.

Derfor er Tottenhams trussel alvorlig.

Chelsea hevder imidlertid at de ikke har gjort noe galt. De hevder også at bildene av Abramovitsh og Arnesen kun er bilder av to venner på en privat ferie.

- Vi kjenner til disse bildene, men Abramovitsj og Arnesen kjenner hverandre og var på ferie på samme sted. Abramovitsj og kona inviterte derfor han og kona på lunsj, heter det i en offisiell uttalelse.

Krever enorm kompensasjon
Tottenham er imidlertid luta lei hele saken, og kjøper ikke forklaringen.

- Etter å ha sett bildene har vi kontaktet Chelsea, og gitt dem en deadline. Blir vi ikke enige før det, leverer vi inn en offisiell klage, sier en talskvinne for Tottenham til BBC.

Det har tidligere blitt hevdet at Tottenham krever en betydelig kompensasjon for å la Chelsea få Arnesen uten å gå til forbundet. Summer på over 50 millioner kroner er nevnt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere