RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for Holtet

Marius Holtet gir seg selv ett år på å komme til NHL.

Nå er han for så vidt allerede i NHL, i den forstand at han er under kontrakt med Dallas Stars. Men enn så lenge har ikke 23-åringen spilt en eneste seriekamp for Dallas.

Og det er jo målet. Men ikke lett. Holtet må foreløpig nøye seg med å spille for farmerlaget Iowa Stars i American Hockey League (AHL).

En av tre nordmenn
- Dallas har tre forwards som sitter på tribunen hver eneste match. De har veldig mange forwards, sier Marius Holtet til Nettavisen.

Holtet er en av tre nordmenn som har kontrakt med NHL-klubber. Ole-Kristian Tollefsen har etablert seg og spiller fast for Columbus Blue Jackets. Patrick Thoresen spilte 68 kamper for Edmonton Oilers i fjor, men spiller enn så lenge i farmerligaen AHL denne sesongen.

Marius Holtet innser at et klubbskifte ville økt sjansene for å komme til NHL. Det positive er at han automatisk følges av NHL-klubbene så lenge han er i AHL.

- Jeg håper å komme til et lag som ikke har så mange spillere å ta av.

Defensiv spesialist
- Du er 23 år. Hvor lenge vil du vente på sjansen i NHL?

- Dette er nok det siste året jeg tar en toveiskontrakt. Neste år skal jeg ha en enveiskontrakt - eller så drar jeg til Europa og spiller, sier Holtet til Nettavisen.

Nordmannen har spilt seks kamper og scoret ett mål for Iowa Stars denne sesongen, hans tredje i klubben. Holtet er en løper med defensive arbeidsoppgaver som ofte møter topprekka til motstanderlagene.

- Det er det som er min vei til NHL. Ikke poengene, innser Holtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere