*Nettavisen* Sport.

Siste sjanse for Lørenskog

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Lørenskog må angripe og vi tror det blir målrikt på Lørenskog i ettermiddag. Sjekk lørdagens oddstips.

26.03.11 10:03

Det er som kjent en lørdag spekket med kvalifiseringskamper til neste års EM-sluttspill i fotball som er hovedmenyen på Langoddsen denne lørdagen. I tillegg spilles det fotball i de lavere divisjoner i England og noen andre ligaer i Europa og det spilles ikke minst noen svært spennende sluttspillkamper i ishockey i både Norge og Sverige.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Ingen vinner på Ullevål
Tippetips: 12 EM-kamper på tippekupongen
V75 Bergen: 42 millioner til alenevinner

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Vi tror vi har funnet en svært spennende hockeydobbel i dag, og henter en kamp fra Norge og en kamp fra Sverige.

Vi starter på Lørenskog og oppgjøret mellom Lørenskog og Stavanger, der det står 3-2 i favør Stavanger etter fem kamper (best av inntil sju) i semifinalen. Tre kamper er spilt i Stavanger og to kamper er spilt på Lørenskog, og på Lørenskog har lagene vunnet hver sin kamp. Og i begge disse kampene er det scoret sju mål.

Så sent som torsdag smadret Stavanger til med 7-0 seier hjemme, og dermed er det kniven på strupen for hjemmelaget i ettermiddag. Kun seier er godt nok for å få en eventuell sjuende kamp i Stavanger.

Dermed må Lørenskog fremover på banen i ettermiddag, og vi har svært god tro på at det blir en ny målrik affære. Bortsett fra 2-1 til hjemmelaget i den første semifinalekampen (ikke uvanlig at det blir målfattig i den første kampen), har det vært målrikt i de fire neste kampene (tre av dem er gått over). Det er helt normalt at det løser seg mer opp og blir mer åpent utover i disse sluttspillkampene og når Lørenskog er nødt til å vinne i ettermiddag, er det nesten garanti for at det blir en åpen kamp.

Norsk Tipping har satt oddsen til 1,65 for og 1,75 for under, og vi kjøper til 1,65 over. Objektet kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Vi beveger oss da til Sverige og kampen mellom Skellefteå og Lulea, det det står 2-0 i kamper i favør Luleå. Begge kampene har gått til sudden death, og der har Luleå avgjort ved begge tilfellene. Luleå har en oppsiktsvekkende sterk statistikk i sudden death denne sesongen. I seriespillet tok Luleå seks seire i sudden death, i kvartfinalene mot Djurgården vant Luleå begge kampene som gikk til forlengning og de har altså vunnet begge semifinalene mot Skellefteå som er spilt etter forlengning.

Hjemmelaget Skellefteå har vært best i begge disse semifinalene (ja de ledet sågar 3-1 borte torsdag før siste periode, men surret det vekk). Skuddstatistikken etter ordinær tid viser 32-28 i den første kampen (Skellefteå hjemme), mens Skellefteå vant skuddstatistikken 35-26 torsdag.

I ettermiddag har vi svært god tro på at hjemmelaget reduserer til 1-2 i kamper, og rister liv i finaledrømmen igjen. Skellefteå har vært best i begge de to første kampene og vant flest seire av alle lagene i grunnspillet (18 seire etter ordinær tid). Luleå har overrasket gjentatte ganger i dette sluttspillet, men i ettermiddag føler vi det er helt riktig å støte på hjemmelaget. Hjemmeseieren betales med 1,80 i odds og vi kombinerer denne med overspillet i Lørenskog mot Stavanger.

Oddstips 1 lørdag (totalodds er 2,97 og innsatsen er kr 100):
Kamp 53 Skellefteå - Luleå 1,80 3,95 2,70
Kamp 74 Lørenskog - Stavanger - over/under 5,5 mål 1,65 1,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger lørdag:
- Dagenham & Redbridge har funnet formen og trenger fortsatt poeng. 2,25 hjemme mot Sheffield Wednesday kan prøves
- Opprykkskåte Bournemouth er normalt svært stødige hjemme. Uviss form nå, men skuffelsen Charlton har lite å spille for, så 1,70 på hjemmeseieren kan muligens vurderes.
- Kaptein Paul Morgan brakk armen tirsdag og er ute for sesongen for hjemmelaget Macclesfield som ligger litt i ingenmannsland. Opprykksjagende Stevenage står med fire strake seire og legger på til fem i ettermiddag?
- Generelt er favorittene svært underbetalt i EM-kampene og vi anbefaler heller spillerne å prøve noen godt betalte U'er i f.eks kampen melllom Georgia - Kroatia og Israel - Latvia. Også kampene mellom Bulgaria - Sveits og Bosnia - Romania lukter det poengdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.