Gå til sidens hovedinnhold

Siste sjanse for Løvene

Kun tre poeng er godt nok for Løv-Ham søndag hjemme mot Mjøndalen. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi tror på Nybergsund

Oddstips 2: Viking til semifinale

Premier League: Les våre analyser og tabelltips
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Det spilles ikke Tippeligafotball denne søndagen og dermed er det en litt annerledes søndagskupong vi skal bryne oss på. Den fjerde og siste kvartfinalen i cupen spilles i Stavanger og spilles mellom Viking og Brann. For øvrig er det seks kamper fra Adeccoligaen, to oppgjør fra Fair Play-ligaen og en kamp fra Superligaen i Danmark, en fra Allsvenskan og en kamp fra fransk Ligue 1 på menyen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Viking - Brann
Vi starter i Stavanger der prestisjduellen mellom Viking og Brann skal avgjøre hvem som blir det fjerde laget i semifinalen i cupen. Lagene har allerede møttes to ganger i Tippeligaen denne sesongen. Viking vant 4-0 i Stavanger, mens Brann vant 3-2 i Bergen for halvannen uke siden.

Vi hadde svært god tro på Viking sist søndag hjemme mot Tromsø og et oppadgående og formsterkt Viking-lag innfridde selv om ikke seierssifrene ble større enn 2-1. Tapte litt ufjortjent 2-3 borte for nettopp Brann fire dager, og slo Fredrikstad 2-0 hjemme i kamper før det. Spillemessig er det klar bedring for Viking-laget, men avstanden til nedrykksstreken er fortsatt ikke mer enn sju poeng. Brann har intatt andreplassen på tabellen etter en serie sterke kamper i sommer og fortsetter å overraske fotball-Norge. På bortebane er det nesten enten eller (4-1-4).

Trond Olsen er spilleklar etter overgangen fra Rosenborg, Indiri Sigurdsson er tilbake etter karantene og bortsett fra langtidsskadde Patrik Ingelsten og Tomasz Sokolowski er det ingen problemer i Viking. For Brann må løpsmaskinen Rodolph Austin sone karantene, mens Fredrik Haugen er friskmeldt og klar til dyst igjen.

Det står 7-3-1 på de elleve siste seriemøtene i Stavanger, lagene møttes også i en cupkamp i Stavanger i 2007. Da vant Viking 2-0. Vi tror på en svært fin sjanse for Viking her, og fraværet til Austin svekker ikke den troen. H.

2. Bodø/Glimt - Hønefoss
To lag som har vist klar fremgang den siste tiden, spesielt gjelder dette for hjemmelaget som har solide 8-2-2 på sine tolv siste ligakamper og hjemme på Aspmyra er Glimt fortsatt ubeseiret (5-3-0) og de fem hjemmeseirene har kommet i de fem siste hjemmekampene.

Hønefoss har også vist bedring og reiste seg umiddelbart etter det forsmedelige hjemmetapet for Sandefjord nest sist, og ga seg ikke før det stod 6-0 i målprotokollen sist søndag mot Randaberg. 4-0-2 på sine seks siste seriekamper, det andre tapet kom borte for formbomben Sandnes Ulf. Bortestatsen viser ellers 3-3-2.

Både Mounir Hamoud (Strømsgodset) og Per Verner Rønning (Rosenborg) er på vei bort og spiller begge sin siste kamp for Glimt søndag. Det er ellers ikke meldt om problemer i Glimt-laget. For Hønefoss har stopperkjempen Erik Hagen slått følge med Lars Lafton til Jevnaker, ellers er det ikke meldt mannskapsproblemer for Hønefoss som fikk se at Remond Mendy scoret i sn første kamp etter overgangen fra Nybergsund.

Litt ekkel kamp dette. Glimt er bunnsolide hjemme, men forstyrres muligens av at spillere er på vei bort, mens Hønefoss har kapasitet. HUB.

3. Løv-Ham - Mjøndalen
Det er for å si det mildt små sjanser for at Løv-Ham klarer å berge plassen i Adeccoligaen, men bergenslaget har ikke tenkt å legge seg ned. Hadde Ham-Kam i kne på Briskeby sist søndag og var i ledelse to ganger, men måtte nøye seg med 2-2. Det er liten tvil om at dette Løv-Ham-laget er bedre enn det tabellposisjonen indikerer, men det vedvarende pengemaset har nok påvirket spillerne veldig. Har kun vunnet to kamper i år, begge på hjemmebane.

Mjøndalen fikk en opptur med å slå formsvake Hødd 3-1 hjemme på Nedre Eiker nest sist, men landet brutalt på jorden igjen sist søndag. Ledet 2-0 mot Bodø/Glimt tidlig da, men tapte tilslutt 2-4. Også den kampen ble spilt på Nedre Eiker. Er dermed kun ett poeng foran Strømmen på øverste nedrykksplass. Bortestatsen viser svake 1-3-5.

For Løv-Ham må Max Bjørsvik sone karantene søndag, mens gode Erlend Storesund fremdeles er skadet. For Mjøndalen må spissen Bajram Ajeti sone for tre gule kort. Ajeti har startet i 16 kamper, men kun notert seg for tre mål.

Det er en svært viktig kamp for begge lag dette, og uavgjort gagner ingen av lagene. HB.

4. Nybergsund - Hødd
Møte mellom to formsvake lag. Hjemmelaget har svake 1-0-4 på sine fem siste seriekamper. Pussig nok kom den eneste seieren i denne perioden hjemme mot HamKam i forrige hjemmekamp, der Nybergsund gjorde en svært bra kamp. Også Hødd sliter med formen etter en meget oppløftende vårsesong, nå står laget med tre strake tap.

Nybergsund har tatt 17 av sine 18 poeng hjemme i Trysil, og er tre poeng unna sikker plass. Mannskapsmessig ser det imidlertid greit ut. da er det litt verre stilt med Hødd. Langtidsskadde Dag Roar Ørsal er fortsatt borte. Nå er også Kazeem Ahmed, Vegard Heltne og Michael Karlsen på skadelisten og det unge Hødd-laget merker muligens kjøret nå.

Nybergsund står med knallsterke 5-2-2 hjemme, mens Hødd har svært moderate 2-4-3 på reise. Vi har en god følelse for hjemmeseier her mot et formløst og skaderammet Hødd-lag. H.

5. Randaberg - Sandnes Ulf
Lokaloppgjør i Rogaland mellom bunn og topp. Randaberg viste tegn til bedring en periode med to seire av tre mulige, men nå er de to siste tapt og det er ni poeng opp til trygg grunn når laget har 12 kamper igjen. Ergo er det fortsatt fullt mulig å berge plassen.

Sandnes Ulf har tatt 28 poeng på sine ti siste kamper og har etter forrige helgs seier over daværende serieleder Ranheim overtatt tabellteten. Men er ikke allverden totalt sett på bortebane 3-1-4.

Et par spillere er ute med skader for hjemmelaget, ellers er det meste greit. For Sandnes Ulf må både midtstopper Ronny Esepdal og den gode islendingen Steinthor Thorsteinsson sone karantene.

Randaberg biter normalt godt fra seg på hjemmebane (3-2-3) og et litt svekket Sandnes Ulf-lag kommer ikke til dekket bord her. Vi tyr til en ny halvgardering. HB.

6. Ranheim - Kongsvinger
To strake bortetap i Rogaland mot henholdsvis Bryne og Sandnes Ulf har gjort at Ranheim har mistet tetplassen, men laget er fortsatt på direkte opprykksplass som nummer to, kun et poeng bak serieleder Sandnes Ulf. Merk for øvrig at begge tapene er kommet på naturgress, og at Sandnes Ulf også beseiret Ranheim i Trondheim og bortsett fra Bryne det eneste laget som har slått Ranheim denne sesongen.

Kongsvinger imponerer ikke om dagen, og etter svake 1-1 hjemme mot Alta, sleit laget seg til 1-0 seier hjemme over Nybergsund sist søndag. Borte står Kongsvinger med snodige 3-0-6. Søndag må både Martin Linnes og Ørjan Berg Hansen unnværes med karantene, og Olav Tuelo Johannessen er som kjent solgt til Start. Morten Hæstad er ankommet fra Start og i følge trener Per Brogeland høyaktuell fra start søndag.

Tid for at Ranheim reiser kjerringa igjen på hjemmebane og hjemme i Trondheim står laget med 6-2-1. Trener Aasmund Bjørkan har ingen skadebekymringer i sitt lag, og mot et litt svekket Kongsvinger-lag bør det bli tre poeng. H.

7. Strømmen - Asker
Åpen affære mellom to lag som er helt ute av form. Strømmen fikk en opptur med å slå Randaberg 2-1 hjemme nest sist, men tapte 2-4 hjemme mot Bryne sist søndag og står med elendige 1-3-6 på sine ti siste seriekamper. Likevel er det ikke mer enn ett poeng opp til Mjøndalen på sikker plass og hjemme på Strømmen viser tallene 3-2-4.

Asker slo svake Løv-Ham 5-3 nest sist hjemme, men falt tilbake til elendigheten med å tape 1-4 hjemme for Alta sist søndag. 2-1-6 er de meget svake tallene på de ni siste kampene og Gaute Larsens mannskap er på full fart inn i nedrykkstriden. Med tap søndag er Strømmen helt oppe i ryggen på Asker.

Ingen av mannskapene er spesielt skaderammet og dette ser vidåpent ut. HUB.

8. Nest Sotra - Fløy
Hjemmelaget har kommet seg kraftig den siste tiden, og ledes nå av den tidligere Strømsgodset- og Brannspilleren David Nielsen. Hjemme på Ågotnes er de tre siste kampene vunnet, men sist helg måtte laget reise tomhendt hjem fra Haugesund etter bortemøtet med hjemmesterke Vard-Haugesund.

Fløy fortsetter å prestere på hjemmebane. Og vant komfortabelt 2-0 hjemme over Åsane sist søndag. Ligger på femteplass, men det er kun fem poeng ned til Nest Sotra som ligger tredje sist og under streken i øyeblikket. Bortestatsen viser ikke bedre enn 2-2-4 og det ble tap 0-1 for tabelljumbo Austevoll på siste reise.

Hjemmelaget har kommet seg, er solide hjemme på Sotra om dagen og mot et bortesvakt Fløy tror vi på den fjerde strake hjemmeseieren for David Nielsens gutter. H

9. Åsane - Mandalskameratene
Svært skuffende sesong for Magnus Johanssons Åsane, som tok tre seirer på de fire siste kampene før ferien, men sommerferien har åpenbart ikke blitt benyttet godt. Samtlige tre kamper etter ferien er nemlig tapt, to av dem er attpåtil spilt hjemme i Åsane. Dermed er det faktisk bare tre poeng ned til Nest Sotra på nedrykksplass.

Mandalskameratene har også slakket av på farten og to av de fire siste er nå tapt. Ligger likevel fortsatt på tredjeplass og har ti poeng ned til Nest Sotra og sju poeng ned til Åsane. Formsvikten kan forklares med skader og tap av spillere. Eirik Schulze er dratt til Viking og spissmakker Christian Tvedt har pådratt seg brudd i foten. De to gutta har scoret 14 av 32 mål for Mandalskameratene. Thomas Lia har reist i militæret og noen nye spillere er hentet inn.

Åsane har 4-2-2 på hjemmebane, mens Mandalskameratene har en bra bortestats med 4-1-2. Vi spiller Åsane på oddsen, men siden vi har bra med sikkeralternativer på Tippekupongen garderer vi. HB.

10. FC Nordsjælland - HB Køge
Sist søndag så anbefalte vi spill på Nordsjælland hjemme mot Silkeborg på Langoddsen, men etter at Nordsjælland kom bakpå 0-1 midtveis i første omgang satt den langt inne. Den tidligere Viking-spilleren Nikolai Stockholm ble imidlertid matchvinner snaue kvarteret før slutt og fikset samtidig Nordsjællands første trepoenger i det fjerde forsøket. Men det skal tillegges at Nordsjælland allerede har møtt både Odense og FC København borte, så laget har møtt tøff motstand nå i sesongstarten.

Nypprykkede Køge står fortsatt uten poeng, og selv om laget har scoret fem mål på de fire første kampene har de vært langt unna poeng, da 13 baklengsmål er stygge sifre og det er neppe noen bombe om Køge forsvinner rett ned igjen. Nå vil nok Køge bite bedre fra seg etterhvert, men null poeng er ikke bra.

Det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

11. Djurgården - Ørebro
Litt mer rusk i maskineriet nå for Djurgården etter en veldig fin periode i juni med fire strake seire. Nå har det kun blitt ett poeng på de tre siste kampene. Dog skal det sies at to av disse har vært tøffe bortematcher mot Elfsborg og Malmö. Sist søndag var Djurgården uheldige som kun fikk 2-2 hjemme mot GAIS, men utligningen til DIF kom uansett sent i kampen. Mattias Jonson er dessverre fortsatt skadet for hjemmelaget, det samme gjelder Philip Hellquist. Nykommeren Peter Nymann-Mikkelsen (scoret et av målene mot GAIS) er med i troppen igjen.

Ørebro var som vi har skrevet flere ganger tidligere en av outsiderne i toppen denne sesongen, men en svært dårlig periode tidligere i sommer gjør at laget er på åttendeplass, hele 16 poeng bak serieleder Helsingborg. Nå er endelig formen kommet tilbake, og laget står med tre strake seire, riktignok mot moderat motstand. Andreas Haddad er fortsatt ute. Det samme gjelder Patrik Anttonen.

Djurgården har kun fire poeng ned til Syrianska på nedrykksplass og er på samme poengsum som Norrköping som ligger tredje sist (play out). Hjemmestatsen viser brukbare 4-3-3. Ørebro ligger som nevnt på åttendeplass, sju poeng foran Djurgården. 4-1-5 er tallene på fremmed gress. Det står faktisk 7-1-0 på de åtte siste tilsvarende. Nå ser det mer åpent ut og vi dekker kampen fullt ut. HUB.

12. Lille - Montpellier
Lille skulle og burde vunnet borte mot Nancy i sesongpremieren sist helg, og fikk også spille elleve mot ti den siste halvtimen. Men tross markant overtak og nok sjanser, endte kampen 1-1. Til denne kampen returnerer Aurelien Chedjou etter å ha vært suspendert sist helg. Laurent Bonnart måtte stå over mot Nancy, men er trolig klar her. Lille har vunnet 39 av 57 hjemmekamper de tre siste sesongene og er som kjent et knallsterkt hjemmelag.

Montpellier fikk en fin start på sesongen med å slå Auxerre 3-1 hjemme. Det var etter rapportene godt betalt, men vi er jo vel kjent med hjemmestyrken til Montpellier. Borte hadde laget 5-6-8 i fjor. Joris Marveaux og Cyril Jeunechamp er som sist helg suspendert.

Det står sterke 4-1-0 i favør Lille i de fem siste tilsvarende. Dette er fortsatt tidlig i sesongen, og vi gir en viss poengsjanse til bortelaget i en liga der uavgjortfrekvensen er høy. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 14.08.2011 17:55
1. Viking - Brann H
2. Bodø/Glimt - Hønefoss BK H U
3. Løv-Ham - Mjøndalen H B
4. Nybergsund IL-T - Hødd H
5. Randaberg - Sandnes Ulf H B
6. Ranheim - Kongsvinger H
7. Strømmen - Asker H U B
8. Nest-Sotra - Flekkerøy H
9. Åsane - Mandalskamerate H
10. FC Nordsjælland - HB Køge H
11. Djurgården - Örebro H U
12. Lille - Montpellier H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 14.08.2011 17:55
1. Viking - Brann H
2. Bodø/Glimt - Hønefoss BK H U B
3. Løv-Ham - Mjøndalen H B
4. Nybergsund IL-T - Hødd H
5. Randaberg - Sandnes Ulf H B
6. Ranheim - Kongsvinger H
7. Strømmen - Asker H U B
8. Nest-Sotra - Flekkerøy H
9. Åsane - Mandalskamerate H B
10. FC Nordsjælland - HB Køge H
11. Djurgården - Örebro H U B
12. Lille - Montpellier H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken