RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for RBK

(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
I kveld avgjøre trøndernes Royal League-skjebne. Les siste nytt om de norske lagene her.

Rosenborg har nesten et helt lag på skadelista, og RBK-lege Torbjørn Grøntvedt omtalte nylig situasjonen som den verste han har opplevd i sine 20 år i klubben. Det er svært dårlig nytt for trønderne, som er i desperat poengnød foran sine to siste kamper i Royal League.

Likevel vil ikke trønderne gi opp, og torsdag skal de gjøre sitt ytterste for å gjenta suksessen fra Bergen i høst.

- Tar vi sju poeng har vi en mulighet til å bli nummer tre i gruppa og gå videre. Derfor går vi for å slå Brann og Odense i de to siste kampene, sier Knut Tørum til Adresseavisen.

Sykestuer
Etter fire kamper står Rosenborg med et poeng, fire poeng færre etter sin tabelltoppende motstander Brann. Bergenserne sliter også med skader foran sin fjerde Royal League-kamp, og både Thorstein Helstad og Bengt Sæternes er uaktuelle til kveldens kamp. Det åpner for Kristian Ystaas på topp, mens det blir færre skotte-vitser på benken enn vanlig, da både Charlie Miller og Robbie Winters er tilbake i Brann-troppen.

Sannsynlige lagoppstillinger:
BRANN:
Håkon Opdal; Martin Knudsen, Olafur Bjarnason, Bjørn Dahl, Cato Guntveit; Helge Haugen, Arnaud Monkam; Erik Huseklepp, Ardian Gashi, Petter Vaagan Moen; Kristian Ystaas.

RBK:
Alexander Lund Hansen; Jan Gunnar Solli, Christer Basma, Andreas Nordvik, Mikael Dorsin: Per Ciljan Skjelbred, Vidar Riseth, Alexander Tettey: Karim Essediri, Øyvind Storflor, Jahmir Hyka.

Lillestrøm har nådd sitt første delmål under Jan Åge Fjørtofts ledelse, og er allerede videre i Royal League. Den vikarierende LSK-treneren har likevel ikke slått seg til ro med det, og går for full pott i dobbeltkampen mot Brøndby denne uka.

- Vi ønsker å vinne våre to siste kamper, sier Fjørtoft til Nettavisen, uten at han ønsker å undervurdere motstanderen.

- Dette er Brøndbys eneste sjanse til å hevde seg etter en turbulent høst for dem, og det er et godt, spillende dansk lag vi får på Åråsen i kveld, mener LSK-treneren.

Vil se sulten i øynene
Selv om Fjørtoft har vært meget fornøyd med det spillet laget har vist under hans fire kampers lange trenerkarriere den siste måneden, vil han vente til siste sekund med å plukke ut laget.

- Jeg vil se spillerne i øyet før kampen, og se hvem som er mest sultne, poengterer Fjørtoft tre dager før hans trenerkarriere er over.

Kasey Wehrman er tilbake i LSK-troppen før Brøndby-oppgjøret, mens Anders Rambekk og Cyril Kali er de eneste skadefraværene for hjemmelaget. Michael Mifsud og Robert Korens kontrakter gikk ut 30. november, og er selvsagt ikke med i LSK-troppen.

Tilsvarende kamp i forrige sesong endte 2-2.

Usikker Myhre
I Vålerenga sliter Petter Myhre med å plukke ut laget foran borteoppgjøret mot Viborg bare fire timer før avspark.

- Tre-fire plasser er usikre, og vi må prate litt med et par spillere om tilstanden deres før vi tar ut laget, sier Myhre til Nettavisen.

Tom Henning Hovi, Arni Gautur Arason, Steinar Strømnes og Daniel Fredheim Holm er alle ute med skade, i tillegg så VIF-spillerne ut som om de hadde vært gjennom et par runder med fribryting etter treningene tidligere i uka. Det åpner for store endringer i VIFs lagoppstilling i de to kampene de spiller i slutten av uka.

- Vi har med 18 mann, men skifter ikke hele laget i de to kampene poengterer Myhre, og understreker at kampene er viktige for Vålerenga, både økonomisk og for matchingen.

Vålerenga slet seg til en heldig 1-0-seier mot danskene for to uker siden, og Myhre venter en tøff kamp på Viborg Stadion i kveld.

- Vi må spille opp mot vårt beste for å slå dem, mener Myhre, som likevel er optimistisk, og tror på puljeseier.

- Det var en svak kamp mot Viborg sist. I tillegg har jeg tro på at AIK kan ta poeng fra Elfsborg (i den andre RL-kampen torsdag, red. anm.).

Vinner VIF sin kamp torsdag, og Elsborg avgir poeng, tar Vålerenga gruppeseieren i pulje 2 - uansett utfall av søndagens Royal League-kamper.

Nettavisen følger Royal League kampene direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere