*Nettavisen* Sport.

Siste stein felte Norge

Det ble en utrolig spennende semifinale mellom Norge og Sverige i curling. De svenske jentene trakk det lengste strået.

22.02.06 16:54

Verdens beste kvinnelige curlinglag måtte slite mot Norge, men tok seg som ventet til finale på bekostning av Dordi Nordby og hennes jenter.

Den jevnspilte semifinalen var dramatisk fra start til mål. Ingen av lagene klarte å ta mer enn ett poeng i noen av omgangene. Men da svenskene stjal ett poeng mens Norge hadde sistestein i åttende omgang, vippet kampen i Sveriges favør.

Norge fikk dermed sistestein i niende omgang i stedet for den tiende og siste omgangen - og Sverige, anført av skip Anett Nordberg, kontrollerte sisterunden hele tiden.

Først med Nordbys siste stein fikk svenskene en liten utfordring.

Norge vant 10-3 over Sverige i innledende runde, men i semifinalen var det bare å erkjenne at våre gulkledde naboer er hakket vassere når det virkelig teller.

Sverige er regjerende mester, og har også vunnet EM de seks siste gangene det har vært arrangert. De møter nå Sveits i finalen, mens Norge skal duellere mot Canada i bronsefinalen.

Både finalen og bronsefinalen spilles torsdag ettermiddag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Sum

Norge

1

0

0

1

0

1

o

0

1

0

4

Sverige

0

0

1

0

1

0

1

1

0

1

5

10. og siste runde:
Sverige har sistestein. Etter seks av åtte steiner ligger det fortsatt ingen steiner i boet. Norge er nødt til å få på plass en guard for å kunne hindre svenskene i å ta poeng med sistesteinen sin. Sverige ser ut til å ha full kontroll, og vinner også siste runde 1-0.

9. runde:
Norge har sistestein. Sverige lå suverent godt til, men en svak sistestein plasserte seg nesten inntil deres beste, og ga Norge muligheten til å ta poeng. Dordi slo ut begge de svenske steinene og sikret Norge ett poeng. 1-0 Norge.

8. runde:
Sverige hadde kommandoen hele tiden i denne runden. Dordi Nordby spilte seg fint inn i boet med sin første stein, men skipkollega Anett Nordberg stengte igjen korridoren og beskyttet sin bestestein på mesterlig vis. Dordis sistestein er noen centimeter for kort, og svenskene stjeler ett poeng. 1-0 Sverige.

7. runde:
En utrolig morsom og spennende omgang, nesten som et parti sjakk. Norge lå med to poenggivende steiner i et overbefolket bo, men Sverige sikret seg ett poeng gjennom en utrolig presis sistestein. 1-0 Sverige.

6. runde:
Sverige ligger inne med tre poenggivende steiner før Norges sistestein, men Dordi er stødig og sikrer Norge ett poeng. 1-0 Norge.

5. runde:
Marianne Rørvik tok en perfekt dobbelt takeout da det så som mørkest ut, med tre svenske steiner på rad og rekke tidlig i omgangen. Sverige hadde sistesteinen, og kunne tatt to poeng - men bommet og måtte nøye seg med ett poeng. 1-0 Sverige.

4. runde:
Sistesteinen tilbake i Dordis hender. Nå bør Norge sette inn støtet og skaffe seg et overtak. Sverige forsvarer seg bra, og gir ikke noe fra seg gratis. Dermed må Norge nøye seg med ett poeng også i denne runden. 1-0 Norge.

3. runde:
Marianne Rørvik bommer litt med sin første stein, og gir svenskene sjansen til å ta initiativet i runden. Endelig blir det litt action, med mange steiner i spil. Sverige spiller strålende i tredje runde, og setter press på Dordi. Sverige har sistestein - og de to beste steinene - før Norges skip skal i aksjon. Dordis siste stein var utsøkt, og Sverige kan vanskelig klare mer enn ett poeng, selv om de lenge så ut til å kunne klare tre. Bra norsk redningsaksjon. 1-0 Sverige.

2. runde:
Sverige legger opp guard, men klarer ikke å etablere spill. De norske jentene har åpnet bra. Nesten ingen steiner i spill, og svenskene får en enkel jobb med å blanke ut runden og beholde sistestein. 0-0.

1. runde:
Norge åpner med sistestein i første runde. Norge prøvde å blanke runden og dra med seg fordelen av sistestein, men mislyktes. Dordis siste stein ble hengende på kanten og taktikken feilet. 1-0 Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag