SLO/NORDRE ÅSEN: Sist lørdag scoret daværende prøvespiller Armin Sistek 0-1-målet da Lyn spilte treningskamp mot Skeid.

Spissen, som scoret 15 mål for Asker i 2. divisjon i fjor, sa da at han håpet i det lengste at han skulle kunne signere under kontrakt med Lyn.

Se videointervju med Sistek her!

Råskap

Og akkurat slik ble det på mandag, «deadline day» i fotballen.

– Det er en spiss som leverer både feilvendt og i bakrom – en dyktig og allsidig målscorer. Han stiller krav til dem rundt seg og har en råskap vi trenger. Spillergruppa er også veldig gira på at vi skal få ham inn, sier Lyn-trener Finn Bredo Olsen til lyn1896.no.

Sistek på sin side har hatt det fint på prøvespill i Lyn.

Les mer om 2. divisjonsfotballen i Oslo på vår fotballside

– Det har vært morsomt, spesielt morsomt å bli kjent med denne gruppa. Det gir mer smak på å være med videre, sa Sistek til dittOslo.no etter treningskampen mot Skeid på lørdag.

Samlet inn penger

Bastionen og Olja Lyn har denne vinteren jobbet med en pengerulling slik at Lyn skal kunne signere nye spillere.

Tilsammen har initativtakerne klart å få inn 550.000 kroner, noe som ble direkte medvirkende til at Lyn kunne signere Sistek.

– Jeg gleder meg veldig til å komme ut på Bislett til første seriekamp. Jeg har planer om å gi noe tilbake til alle som har bidratt til at jeg ble Lyn-spiller gjennom prestasjoner på banen. Jeg vet ikke hvor offensiv klubben skal være i den offisielle målsettingen, men selv tror og håper jeg at vi rykker opp. Skal vi klare det må vi begynne med å tro på det, sier Sistek til sin nye klubbs hjemmeside.

Holmen avventer

Den gamle Lyn-spilleren Kim Holmen har også vært på prøvespill hos Lyn de siste ukene.

Holmen har ennå ikke tatt en avgjørelse på om han skal spille fotball igjen, men isåfall blir det altså under en amatørkontrakt.

– Det får vi se på. Det som er sikkert er at det enten blir Lyn-spiller på meg, eller ikke fotballspiller i det hele tatt, sier han.