Gå til sidens hovedinnhold

Situasjon med Ødegaard fikk Keown til å undres: - Handler det om status i laget?

Martin Ødegaard (22) startet sin andre strake kamp for Arsenal torsdag, men det hersker fortsatt en viss skepsis rundt nordmannens kvaliteter.

Ødegaard noterte seg for en såkalt «hockeyassist» i Arsenal-trøya torsdag kveld da londonklubben spilte uavgjort borte mot Benfica fra Portugal.

22-åringen har fått en litt rolig start i sin nye klubb etter låneovergangen fra Real Madrid i januar, men søndag spilte han sin første ligakamp fra start og i Europa League og var altså involvert da Arsenal scoret, noe som trolig vil gi nordmannen selvtillit videre i klubben.

Nettavisen viser en rekke treningskamper med norske topplag. Full oversikt over planlagte sendinger finner du på Direktesport.no.

Selv om Ødegaard så langt har fått mye ros fra både manager Mikel Arteta og lagkompisene i Arsenal, er det fortsatt ikke alle som er overbevist.

Klubblegenden Martin Keown, som også er ekspert for TV-kanalen BT Sport, innrømmer at han enn så lenge ikke helt er solgt på midtbanespilleren.

Ekspert: - Handler det om status?

Keown sier han fortsatt har reservasjoner når det gjelder Martin Ødegaard, men innrømmer også at drammensgutten har vist en del lovende takter så langt.

- Det som gjør meg skeptisk er at Emile Smith Rowe spilte eksepsjonelt bra i den rollen Ødegaard nå skal ha. Det er mulig Arteta følte at Nicholas Pepe ikke bidro nok defensivt og derfor ville ha Smith Rowe i hans rolle. Nå har de både Bukayo Saka og Smith Rowe i brede posisjoner. Dette er spillere som beveger seg bra, drar seg innover og skaper plass til backene. De er også bra i presset, men kanskje Arsenal mister noe sentralt akkurat nå, i hvert fall fram til Ødegaard er i skikkelig kampform. Men jeg har sett glimt av veldig bra spill fra ham, sier Keown i studio, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Neville mener Solskjær må ta grep: - De er hverandres problemer

Den tidligere stopperbautaen mener blant annet at den norske 22-åringen må lære seg å ta enda mer plass på banen. Han bruker en situasjon der Ødegaard var i god posisjon, men ble oversett av lagkompis Hector Bellerin, som et eksempel.

LES OGSÅ: Da ryktene om Klopp spredte seg på nett, tikket det inn meldinger på telefonen til Henderson: - Det var bare vås

- Ødegaard har masse plass og roper på ballen. Handler det om status i laget? Klubben har mistet Mesüt Özil, som var svært god i slike situasjoner og han ville krevd å få ballen. Ødegaard må gjøre det samme, mener eksperten.

- Hvis han får ballen i en sentral posisjon, så kan denne spilleren være virkelig kreativ. Dette handler om å ta de rette avgjørelsene. Alle må ønske at han skal få ballen. Jeg tror det er derfor Arteta ønsker ham i den rollen, men de andre må sørge for at han får ballen. Når Arsenal lærer seg det, vil det slå ut i full blomst.

LES OGSÅ: Fleipet med Lingard etter forsøk på «straffetyveri»

- Det store problemet

I torsdagens oppgjør mot Benfica var Arsenal kanskje det beste laget, men londonklubben slet med effektiviteten foran mål. Keown mener derfor det er lov å forvente at Ødegaard skal bidra mer i de avgjørende situasjonene.

Han mener rollen nordmannen har i laget er svært avgjørende for måten manager Arteta ønsker å spille, og angripe, på.

- Det store problemet i dette Arsenal-laget har vært å finne den ledige spilleren i midten. I den siste tiden har det vært Smith Rowe, men nå er det Ødegaard som har fått muligheten til å spille i den rollen, sier Keown.

LES OGSÅ: Tony Adams stusser: - Et argument for at du ikke trenger Ødegaard

- Vi vente fortsatt, men jeg ser at det er en spiller der, selv om han har spilt lite fotball den siste tiden i Real Madrid. Han mangler nok litt på kampformen. Men om han aldri får ballen, får vi heller aldri se hva han er god for, sier Arsenal-helten.

Neste mulighet for Ødegaard til å imponere i Arsenal-drakt er søndagens møte med ligaleder Manchester City i Premier League. Returkampen mot Benfica i Europa League spilles allerede neste torsdag, 25. februar.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant