RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv svikter oss ikke

Sist oppdatert:
Siv Emilie Løvvold og Lumiere De Nuit har blitt en slager i monte og kan ikke tape søndag på Sørlandet.

Sportspills meny søndag:
Dobbel V5 Leangen: Vi stoler på Edvard
V64 Solvalla: Over 1,5 mill kroner ekstra i sekserpotten
Oddstips 1: Det mørkner for Newcastle
Oddstips 2: Umiddelbar suksess for Benitez
Tippetips: Hødd kan vinne cupfinalen

Søndagen er innholdsrik for oss som er glad i travsport. To norske baner er i sving. På Sørlandet skal de avvikles enkel V5, mens Leangen byr på dobbel V5 senere på kvelden. Og på Sveriges nasjonalarena Solvalla skal det avvikles V64 søndag ettermiddag. Vinnermuligheten er med andre ord mange, og vi har naturligvis tips til samtlige.

Innleveringsfrister Sørlandet:
V5 kl 15.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Det er ikke hver dag vi finner vår banker i monteløpene, men hvordan 8 Lumiere De Nuit skal tape V5-1 er ikke lett å se. Hesten til bergenseren Rolf Lerum (makkeren til Øivind Grøstad på Travfaktatelefonen) går fra klarhet til klarhet og har vært oustanding på slutten. Åtteåringen er stabil, sterk og har feltets klart beste rytter på ryggen. Vi bruker ikke mer spalteplass. 8 Lumiere De Nuit vinner V5-1 på Sørlandet søndag.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 11-3-2 C: 10-4-6-12-9-7-1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Straffespark for Hamre
Han ligner en klink vinner, 1 Cosmos Limburgia, i V5-4. Frode Hamres fine treåring er en av to strekhester og dersom det ikke skulle bli startgalopp er det tetgaranti. Med 20 meters forsprang på middels tilleggshester, er det trolig kun galopp som kan felle Hamre-traveren og vi bankerspiller hesten uten særlig bekymring. Det innebærer at vi faktisk tyr til samlebonger på våre V5-forslag denne søndagen. Vi kan ikke trylle og føler at begge våre bankere står med fire bein i mål allerede.
Rangering V5-4: A: 1 B: 3-8 C: 6-2-9-11-5-7-10 D: 12-4

V5-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Han har en riktig fin treåring i 10 Rai, Klosterskogen-trener Alexander Heisholt. Hesten varmet strålende foran løpene nest sist på Klosterskogen, men en ulykksalig startgalopp ødela den dagen. Når Heisholt i tillegg ble i overkant optimistisk i sisterunden, kunne ikke Rai bli bedre enn tredje den dagen. Sist i Drammen fikk vi se hva en feilfri rai kan utrette og hesten kom alene til mål den dagen. At det var mulig å få 7 ganger pengene på hesten i vinnerspillet den dagen, må ha vært en av høstens gaver.

4 Kaptein Sabeltann falt blytung som 1,1 oddser på Klosterskogen sist til tross for tidlig tetkjenning. Det var svært skuffende av treåringen til Tjomsland. I følge Tjomsland var det baneforholdene som spilte et puss den dagen, men her skal han stå tidlig opp for å rå på en feilfri Rai. Vi tror løpet står mellom disse to, men må også betale for 11 Aaby Elda som fikk tre pluss i margen av oss for avslutningen på Jarlsberg forrige fredag. Det var første løpet etter to måneders pause og det løpet har sikkert gjort godt.

6 Moi Jerka har innledet lovende og kan muligens være seiersaktuell dersom favorittduoen presterer under pari. Enkle 5 Kolnes Karen blir endel spilt, men vi setter henne på venteliste denne søndagen.
Rangering V5-2: A: 10 B: 4-11 C: 6-5-7-3-1-2-8-12-9

V5-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Selv om hun kommer til å bli overflydd (3 Beljue Gutten stormer trolig til tet), må vi sette 1 Asteria først på bakgrunn av det råsterke seiersløpet på Bjerke onsdag for halvannen uke siden. Asteria spurtet regelrett forbi meget sterke hester som Alsaker Faks og Lome Brage og imponerte storveis. Kun ni hester i feltet og da skal det ikke bli langt fram for hoppa.

6 Friskus falt ut av stilen i sommer etter et par sterke løp på forsommeren. H.G. Balder-sønnen har slitt med helsa i hele karrieren og opptrer derfor svært ujevnt. Normalt er hesten godt forberedt etter pause og Høitomt kan komme seg tidlig foran her. 8 Hålands Liz var flink treer i NM for hopper fjerde sist, men ytterste spor bak bilen og sprint er klare minusfaktorer for hoppa.

Helt ute på kanten betaler vi også for 2 Eli Nova (lurer i vannskorpen nå og formen er bra), 9 Hjerteborken (så skummel ut sist, men det ebbet litt ut) og 3 Beljue Gutten (tet/lederrygg og endelig sprint igjen.
Rangering V5-3: A: 1 B: 6-8-2 C: 9-3-4-5-7

V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
V5-finalen ser ut som en skreddersydd oppgave for 3 Almina som har vært positiv i Tjomsland-regi med blant annet seier både tredje sist og nest sist. Men sist på Forus i et V75-løp var det dessverre tilbake til den Almina vi kjente. Det var alle håndbremser på nedover oppløpet. Dermed er garderinger helt påkrevet her. Fra spor 3 ligger veien mot tet åpen, men vi er ikke helt sikre på at Tjomsland ønsker å sitte der, etter opplevelsen sist.

Kanskje kan det være så at Geir Mikkelsen får overta tidlig dersom han er offensiv med 4 Havsalt. Vallaken er neppe noe dårligere enn Almina og kan muligens også utfordre fra dødens. En forbedret 11 Kile Håp settes inn som tredjevalg. Nå var det ikke noe voldsomt oppløp han gikk første gang ut i regi Lars Magne Søvik, men hesten holdt farten bedre enn de fleste. Spor elleve er naturligvis sjanseartet.

5 Illprins står med en begredelig rad, men vallaken gjorde et par riktig fine seiersløp på samme tid i fjor (seiersløpene i 2011 kom 6. november til 46 i vinnerodds og 18. desember 2011 til 14 ganger pengene). Kanskje kommer formutløsningen på samme tid i år? Bak denne kvartetten er det bingo.
Rangering V5-5: A: 3 B: 4-11-5 C: 8-10-2-6-7-9-12-1

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere