RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjakk-Magnus slo tilbake

Sist oppdatert:
Verdens yngste stormester, Magnus Carlsen (13), skuslet bort sjansen til å slå læremester Simen Agdestein i sjakk-NM. Men mandag kveld slo Magnus tilbake.

Magnus vant nemlig sterkt mot stormester-kollega Leif E. Johannessen i 4. runde mandag kveld.

Samtidig fikk Simen Agdestein - som før kveldens runde ledet med et helt poeng - uventet trøbbel mot Frode Elsness. Etter nærmere sju timers spill måtte Agdestein innse at slaget var tapt.

Dermed er det helt åpent i kampen om NM-tittelen, og fire mann deler ledelsen. Purunge Magnus Carlsen har sammen med Frode Elsness og mesterskaps-grossistene Berge Østenstad og Simen Agdestein tre poeng av fire mulige.

5. runde begynner kl 13 tirsdag. Følg topp-partiene direkte her

Ikke mindre enn seks stormestre deltar i årets NM, som blir karakterisert som det sterkeste i historien.

Læreren slo eleven
Tidligere på dagen viste Simen Agdestein (37) at de gamle er eldst da han møtte eleven Magnus Carlsen (13) for første gang i en seriøs turnering. De to er rangert som nummer 1 og 2 i Norge, men de som håpet på et tronskifte, ble skuffet.

Magnus med de hvite brikkene gikk hardt ut, og fikk et meget farlig initiativ. Men Agdestein kjempet seg tilbake i partiet. Etter 38 trekk og nærmere fire timers spill var det klart at Magnus ikke kunne unngå sjakk matt.

Agdestein er strålende fornøyd etterpå: - 13-åringen var en farlig motstander. Han er rett og slett i ferd med å bli vanvittig god, sier han til NTB.

Slik er stillingen
516 spillere deltar i sjakk-NM i Molde fordelt på 14 klasser. Slik er stillingen i de andre mesterskapsklassene etter fire runder:

** I den prestisjetunge junior-klassen leder NTG-spillerne Emil Agdestein og Odin B. Vea sammen med den klare favoritten Carl Fredrik Ekeberg fra Asker.

** I kadett er de to øverste rangerte, Ørnulf Stubberud fra Oslo og Espen Forså fra Tromsø, alene i tet med 3,5 poeng etter innbyrdes remis mandag.

** I lilleputt er et ubeskrevet blad, Jon Kristian Haarr fra Sandnes, den eneste med fire poeng og fullt hus. Fire av de sju øverste kommer fra Oslo-klubben 1911.

** I miniputt har en jente fra Bergen plassert seg i førersetet. Katrine Tjølsen har fire poeng, i likhet med Anders Hobber fra Brattås.

** I senior har fortsatt storfavoritten Ragnar Hoen visse problemer, og må nøye seg med å dele ledelsen sammen med tre andre spillere på 3 poeng av 4.

** I mesterklassen topper samboerparet Silje Bjerke og Harald Borchgrevink sammen med overraskelsen Nikolas A. Mellem fra Våler, alle med 3,5 poeng.

Sjekk alle resultatene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere