RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrea Hoyer/The New York Times

Sjakk matt av fyllekule

Sist oppdatert:
Stormester tapte fordi han sovnet etter 11 trekk.

GÅ TIL NETTAVISEN SJAKK

En av Frankrikes beste sjakkspillere møtte full opp til en internasjonal turnering i Kolkata, skriver Hindustan Times ifølge Reuters.

Stormesteren, Vladislav Tkatsjiev (35), møtte opp til torsdagens kamp mot Indias Praveen Kumar i så beruset tilstand at han knapt klarte å sitte, og sovnet etter bare 11 trekk, med hodet hvilende på bordet.

Les også:Her drikker hun en straffe-øl

Indiske aviser publiserte fredag bilder av en sovende Tkatsjiev som arrangørene uten hell forsøkte å vekke. Seieren ble derfor tilkjent den indiske motstanderen, ettersom Tkatsjiev ikke klarte å fullføre sine trekk innenfor den stipulerte tiden på en time og 30 minutter.

Vladislav Tkatsjiev, som er rangert som nummer 58 i verden, ble advart av arrangørene etterpå, men fikk lov til å delta i resten av turneringen.

Den moskvafødte stormesteren ble fransk statsborger i 2006 foretrekker ifølge Wikipedia - og dette overrasker neppe - å spille lynsjakk, ettersom han sliter med langvarige kamper og turneringer.

Ett klikk:Bli tilhenger av Nettavisen Sjakk

Han skapte en del oppstyr da han sammen med sin bror Jevgeni for noen år siden startet en nettside som hadde som mål å rangere kvinnelige sjakkspillere etter utseende.

Nettavisen Sjakk on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere