*Nettavisen* Sport.

- Carlsen har to gir, uslåelig i det ene

Magnus Carlsen i aksjon under en turnering i Holland i 2013. Foto: Frans Peeters (Wikimedia Commons)

Magnus Carlsen starter forsvaret av VM-tittelen lørdag. - Kommer han i boblen, er han uslåelig, sier sjakkforfatter Arne Danielsen.

I 2010 ga han ut boken «Mesteren – om Magnus Carlsen og sjakkspillet» (Cappelen Damm). På nyåret kommer oppfølgeren, hvor VM-tittelen fra i fjor og årets VM-kamp får bred omtale.

- Siden forrige bok er selvfølgelig verdensmestertittelen i Chennai det absolutte høydepunktet, men jeg skriver også om treningsmetodene hans og det unike teamet han satte sammen rundt seg, sier Danielsen.

- Teamet i Chennai er unikt i historien. Han satte ikke bare sammen et sjakkfaglig team, men hadde med blant annet egen kokk og lege, som har hatt med alt annet enn sjakk å gjøre, sier sjakkforfatteren.

Han skal også følge VM-kampen i Sotsji, som innledes med første kamp i best av 12 lørdag.

- Magnus Carlsen er en banebryter. Han er mer enn en sjakkspiller. Han er sjakk når han er i bobla si. Jeg tror det er unikt i historien. Vi snakker om avansert idrettspsykologi. Det er stort i idrettssammenheng, ikke bare sjakk, påpeker Danielsen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag