RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Carlsen har to gir, uslåelig i det ene

Magnus Carlsen i aksjon under en turnering i Holland i 2013.
Magnus Carlsen i aksjon under en turnering i Holland i 2013. Foto: Frans Peeters (Wikimedia Commons)
Magnus Carlsen starter forsvaret av VM-tittelen lørdag. - Kommer han i boblen, er han uslåelig, sier sjakkforfatter Arne Danielsen.

I 2010 ga han ut boken «Mesteren – om Magnus Carlsen og sjakkspillet» (Cappelen Damm). På nyåret kommer oppfølgeren, hvor VM-tittelen fra i fjor og årets VM-kamp får bred omtale.

- Siden forrige bok er selvfølgelig verdensmestertittelen i Chennai det absolutte høydepunktet, men jeg skriver også om treningsmetodene hans og det unike teamet han satte sammen rundt seg, sier Danielsen.

- Teamet i Chennai er unikt i historien. Han satte ikke bare sammen et sjakkfaglig team, men hadde med blant annet egen kokk og lege, som har hatt med alt annet enn sjakk å gjøre, sier sjakkforfatteren.

Han skal også følge VM-kampen i Sotsji, som innledes med første kamp i best av 12 lørdag.

- Magnus Carlsen er en banebryter. Han er mer enn en sjakkspiller. Han er sjakk når han er i bobla si. Jeg tror det er unikt i historien. Vi snakker om avansert idrettspsykologi. Det er stort i idrettssammenheng, ikke bare sjakk, påpeker Danielsen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere